Miksi suomalaiset ovat ennakkoluuloisia? Mistä se johtuu?

Miksi suomalaiset ovat ennakkoluuloisia? Mistä se johtuu?

Olen 9. luokalla ja pitäisi pitää 3 - 5 minuutin puhe siitä, että suomalaiset ovat ennakkoluuloisia.

Vastaus

Mielenkiintoinen kysymys. Ensin täytyy korostaa, ettei kysymykseesi ole olemassa oikeaa vastausta, ja vastaukseni onkin siksi minun mielipiteeni.  Tai meidän mielipiteemme, sillä kysymys on laadittu suomalais-somalialaisena yhteistyönä.

Ensiksi haastaisimme koko kysymyksen: mihin perustuu väittämä suomalaisten ennakkoluuloisuudesta? Eikö pitäisi paremminkin miettiä, miksi ihminen on ennakkoluuloinen? Onko se evoluution ihmiseen asettama ominaisuus, joka on auttanut oman ryhmän selviytymisessä? Mutta toisaalta myös suomalaiset ovat ennakkoluuloisia - miten juuri suomalaisten ennakkoluuloisuus ilmenee.

Tai voisiko olla niin, että suomalaiset monesti hieman jäykkinä ja small talkiin tottumattomina vaikuttavat jotenkin erityisen ennakkoluuloisilta tai kyräileviltä. Monet suomalaiset ovat myös aika ujoja, mikä ei kuitenkaan ole negatiivinen ominaisuus, kuten ennakkoluuloisuus, miksi se kuitenkin helposti tulkitaan

Toisaalta suomalaisilta puuttuu sellainen vuosisatainen kanssakäyminen toisten kansojen kanssa, jollainen vaikkapa monilta "kolonialistikansoilta" löytyy, ja joka on opettanut sulavan kanssakäymisen.

Suomalaiset, rohkeasti ylös ja puhumaan vaikka kankealla englannilla!

Eiköhän tämän tyyppisillä näkökulmilla saa viisi minuuttia paasattua - tiedä vaikka hyvän arvosanankin.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi