Miksi stop-merkit sijoitetaan niin, että niiden kohdalta ei vielä näe risteävälle tielle?

Miksi stop-merkit sijoitetaan niin, että niiden kohdalta ei vielä näe risteävälle tielle?

Koska stop-merkkiä ei saa pysähtymättä ohittaa, niin laillisesti toimimalla pitää pysähtyä kaksi kertaa ennen kuin risteyksen voi ylittää. Käytännössähän ihmiset pysähtyvät vasta sitten kun risteävälle tielle näkee, eli suomessa käytettävä stop-merkin sijoitustapa houkuttelee rikkomaan lakia.

2 vastausta
19.03.201418:16
68780
36

Liikennemerkkien sijoitteluun vaikuttaa tien puhtaanapidon vaatimukset (lumityöt), maan alla kulkevat vesi-, viemäri- ja sähköjohdot (niiden päälle ei ole hyvä laittaa merkkejä), rakennukset jne.

Talonpoikaisjärjen käyttö on sallittua, uskon että poliisikin ymmärtää asian, kunhan se auto vain jossain kohtaa pysähtyy. Jos omatunto ei salli merkin ohittamista pysähtymättä, niin sitten on vaan pakko pysähtyä kahdesti. 

Kommentit (1)
Koko stop-merkki on sikäli täysin tarpeeton liikennemerkki, että kärkikolmiokin määr... Koko stop-merkki on sikäli täysin tarpeeton liikennemerkki, että kärkikolmiokin määrää jo ihan yhtä täydellisen väistämisvelvollisuuden. Syntyy vähän vaikutelma, että lainsäätäjä on ajatellut, että "kun ei ne kuitenkaan noudata sitä kärkikolmiota, niin keksitään tämmöinen vielä pakollisempi väistämisvelvollisuus".
19.3.2014 23:15 Matti Rantanen 4566
19.03.201420:56
2107
5

Tieliikenneasetuksesta löytyvät liikennemerkit ja sanallinen selvityskin ohjeeksi merkin noudattamisesta.

Kyllä merkin saa ohittaa pysähtymättä, jos pysäytysviiva on merkin jälkeen. Mikäli pysäytysviivaa ei ole, on ajoneuvo asetustekstin mukaan pysäytettävä välittömästi ennen risteävää tietä sellaiseen kohtaan, josta on mahdollisimman hyvä näkemä risteävälle tielle.

Ainoa tulkinnan mahdollisuus syntyy useamman ajoneuvon jonossa, kun perässä ajavilla tulee kiusaus katsoa ne muutama pakkopysäytys ennen viivaa tai tien reunaa riittäviksi.
Ainakin kotikaupunkini poliisitaholta olen lehtihaastattelusta lukenut sellaisen kannanoton, että jokaisen on vuorollaan pysähdyttävä jompaan kumpaan näistä "kriittisistä pisteistä".

www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1982/19820182

 

Kommentit (1)
Minä taasen ihmettelen miksi Stop-merkkejä asetetaan leväperäisesti, jolloin niiden ku... Minä taasen ihmettelen miksi Stop-merkkejä asetetaan leväperäisesti, jolloin niiden kunnioitus katoaa. http://goo.gl/maps/pdqMo http://goo.gl/maps/KOeWW
20.3.2014 00:15 ETUNIMI SUKUNIMI 401

Vastauksesi