Miksi ruokien suojaksi tarkoitetun folion toinen puoli on sile ja kiiltävä?

Miksi ruokien suojaksi tarkoitetun folion toinen puoli on sile ja kiiltävä?

Ja kumpi puoli on tarkoitus laittaa ruokaa vasten, kun esim tekee grillissä tai uunissa vihannesnyyttejä? Entä jos suojaa suolaista ruokaa liialta paistumiselta tai säilyttää (suolaista tai muuta) ruoka folion avulla jääkaapissa?

Vastaus

 

Folion puolien ero syntyy valmistusprosessista, jossa kaksi kerrosta foliota asetetaan kosketuksiin toistensa kanssa, jotta ohut kalvo ei rikkontuisi prosessin aikana. Kun folio on kosketuksissa toisen kerroksen kanssa, syntyy mattapintainen puoli. Kiiltävä puoli ei ole ollut kosketuksissa toisen alumiinilevyn kanssa. 

Ruoanvalmistuksessa lopputulokseen ei pitäisi vaikuttaa kumpaa puolta käyttää.

Jääkaappisäilytyksessä olisi paras käyttää tuorekelmua. Jos foliota käyttää metalliastiassa olevan ruoan suojaamiseen, siitä voi irrota ruokaan alumiinia.





 

Kommentit (0)

Vastauksesi