Miksi Ratinan kauppakeskukseen ei tullut Hard Rock Cafeta (Tampereelle vieläkään, minnekään)?

Miksi Ratinan kauppakeskukseen ei tullut Hard Rock Cafeta (Tampereelle vieläkään, minnekään)?

Miksi Tampere ei ole toistaiseksi saanut Hard Rock Cafeta, kuten edes uuteen Ratinan kauppakeskukseenkaan kaupungin sydämeen, upeisiin järvimaisemiin, kuten Burger King ® -ravintola- ja Hesburger-kerrokseenkaan: < www.ratina.fi/liikkeet/?category=72 >?

Vastaus

Suomen ainoa Hard Rock Cafe -ravintola avattiin Helsingissä vuonna 2012. Euroopassakin niitä on pääosin vain suurimmissa kaupungeissa. Espanjassa on silmiinpistävän monta ravintolaa. Se voisi selittyä maan suurilla turistivirroilla. Asiakaspohjaa pitää kannattavalle liiketoiminnalle olla riittävästi. Pohjoismaista Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Islannissa on ainoastaan maan pääkaupungissa Hard Rock Cafe -ravintola. Ruotsiin ketju on sijoittanut kaksi ravintolaa, Tukholmaan ja Göteborgiin.

Helsingin ravintola toimii franchising-pohjalta. Sen taustalle on perustettu Hel Rock -niminen yhtiö, jonka hallituksessa istuu ruotsalaisia. Samaan ruotsalaistaustaiseen franchising-ryhmään kuuluu pohjoismaisia Hard Rock Cafe -ravintoloita. Periaatteessa ei kai ole mahdotonta, että joskus Tampereellekin perustettaisiin Hard Rock Cafe, jos sopiva franchising-kumppani löytyy tai jos vaikkapa edellä mainittu ruotsalaisryhmä haluaa Tampereelle laajentaa. Pietarin Hard Rock Cafe avattiin tänä vuonna jalkapallon MM-kisojen aikoihin.

Kommentit (0)

Vastauksesi