Miksi rahansiirto osuuspankissa kestää niin kauan?

Miksi rahansiirto osuuspankissa kestää niin kauan?

Jotenkin järjellä ajatellen luulisi sen summan olevan heti toisella tilillä, mutta käytännössä siihen menee joskus monta päivää. Kukaan ihminen ei ilmeisesti tee siinä mitään, joten mikä siinä kestää?

2 vastausta

Osuuspankin sivuilla kerrotaan näin:"Maksu välitetään eteenpäin yleensä samana päivänä, kun se on meille saapunut. Tällöin kuitenkin edellytämme, että maksu on tullut meille palveluaikojemme aikana. Jos maksu saapuu meille alla ilmoitetun palveluajan jälkeen, maksu välitetään eteenpäin seuraavana pankkipäivänä." On hyvä olla yhteydessä pankkiin ja selvittää mistä viivästymiset ovat johtuneet.

Kommentit (0)
07.03.201508:32
6209
94

Normaalisti siirron ei pidä kestää montaa päivää. Kyseessä on silloin tilanne, että välissä on viikonloppu, pyhiä tai jokin mahdollinen häiriötilanne. Maksu näkyy vastaanottajan tilillä samana päivänä saman pankkiryhmän sisällä. Pankkiryhmien tai pikemminkin pankkiryhmien, jotka käyttävät eri tiedonvälityspalvelinta välillä maksu on normaalisti näkyvissä seuraavana päivänä. Siirtotapahtumat kerätään yhteen tiedostoon, joka välitetään eräsiirtoon välityspalvelimelle. Vastaanottavan pankin eräajo käy poimimassa kaikki edeltävän päivän aikana tulleet tapahtumat ja siirtää ne edelleen tileille. Koko tämä prosessi kestää tunteja ja tapahtuu noin illan ja iltayön aikana. Kuten vastauksessa todetaan voi olla, että myöhään tehty tilisiirto ei enää ehdi saman päivän siirtopoimintaan ja lähtee eteenpäin vasta seuraavana iltana, jolloin väliin voi tulla yksi ylimääräinen päivä. 

Kommentit (0)

Vastauksesi