Miksi puhutaan painovoimasta kun pitäisi puhua massavoimasta?

Miksi puhutaan painovoimasta kun pitäisi puhua massavoimasta?

2 vastausta

Painovoima on vakiintunut kieliyhteisöön gravitaation synonyymiksi siitä saakka, kun suomenkielistä fysiikan tutkimusta ja opetusta on ollut. Esim. "Isaac Newton keksi 1600-luvulla yleisen painovoimalain". Jos haluaa muutosta vallitsevaan käytäntöön, tulisi ennen muuta pyrkiä vakuuttamaan alan tiedeyhteisö uuden, paremman vaihtoehdon tarpeellisuudesta. On esimerkkejä uudissanojen vakiintumisista, kieliyhteisön vanhoillisuudesta huolimatta. Ehkä enemmän on silti tapauksia, jolloin uudistusehdotukset eivät ole menneet läpi. Sivistyneistön tehtävään kuitenkin kuuluu mm. tällaisten uudistusehdotusten esittäminen.

Kommentit (0)
20.02.201419:38
21472
13

Onko kysyjä varma, ettei koskaan käytä sanaa "nauhoittaminen", kun tarkoittaa digiboksille tallentamista? Minä ainakin puhun yhä lähijunasta "sähköjunana". Kielen ylivoimaisesti tärkein ominaisuus (paljon tärkeämpi kuin ehdoton tarkkuus) on, että ihmiset ymmärtävät sen avulla toisiaan. Joskus se onnistuu paremmin, joskus huonommin, joskus syypäitä virhetulkintoihin olemme me "vanhoilliset", joskus jotkut muut.

Kommentit (1)
Ja varmaan monella päiväkin on pulkassa, vaikka ei niitä pulikoita ole kai sataan vuo... Ja varmaan monella päiväkin on pulkassa, vaikka ei niitä pulikoita ole kai sataan vuoteen enää käytetty.
20.2.2014 21:05 Johannes Aamu 1262

Vastauksesi