Miksi presidentinlinnan asuintilat olivat huonot ?

Miksi presidentinlinnan asuintilat olivat huonot ?

Presidentti Mauno Koivisto oli viimeinen jonka virka-asunto oli presidentinlinnassa.Kekkonen asui Tamminiemessä ja Mäntyniemeä ei oltu rakennettu.Eräs Koiviston aikana aloittanut linnanvouti kertoi haastattelussa,että linnan asuintilat olivat vaatimattomat.Siihen kuului kolme huonetta ja keittiö,wc oli erillään jonkin käytävän päässä.Hyväksi kodiksi hän ei sitä mieltänyt millään.Miksi presidentinlinnaan ei ollut mahdollista tehdä parempia ja suurempia asuintiloja presidentin käyttöön ?

Vastaus

Tamminiemi toimi presidentin virka-asuntona vielä vuonna 1981 kun Urho Kekkonen sairastui. Kekkosen erotessa presidentin tehtävistä 1982 hänelle myönnettiin oikeus jäädä asumaan Tamminiemeen, mikä muutettiin hänen yksityiseksi palvelukodikseen. Vuonna 1987 se muutettiin Urho Kekkosen kotimuseoksi.

Mauno Koiviston aloittaessa varsinaisen presidentin virkakautensa 1982, oli siis tarpeen löytää uusi asuinpaikka. Presidentinlinna oli kunnostettu vuonna 1921 lähinnä presidentin edustustilaksi. Siellä sijaitsevat nykyään tasavallan presidentin kanslian työ- ja aputilat sekä tasavallan presidentin edustustilat. Virka-asunnoksi se ei ollut tarkoituksenmukainen. Valtioneuvosto päättikin rakentaa tasavallan presidentille uuden virka-asunnon Meilahteen. Presidentinlinna on rakennuksena vanha ja sinne olisi ollut varmaan teknisestikin hankalaa rakentaa nykyaikaiset vaatimukset täyttävää tilavaa virka-asuntoa. On myös mahdollista, ettei arvorakennusta edes olisi saanut kovin radikaalisti muutella.

Kommentit (0)

Vastauksesi