Miksi polkupyöristä on miesten ja naisten mallit?

Miksi polkupyöristä on miesten ja naisten mallit?

Ei ole ihmeellistä että polkupyöriä on eri mallisia mutta se on että ne jaetaan miesten ja naisten malleihin. Sitä en tiedä ovatko nämä nimitykset enää käytössä.

3 vastausta

Tähän kysymykseen olemme vastanneet ennenkin. Liitän Lähteitä ja lisätietoja -kenttään linkkejä vanhoihin vastauksiin.

Kommentit (0)
06.12.201817:10
4389
9

Miesten ja naisten mallit eivät suinkaan ole historiaa. Tämän hame-asian ja ”sukupuolittuneisuuden” (alkaa jo olla aika kulunut termi) lisäksi syynä miesten- ja naistenpyörien eroon on yksinkertaisesti ero miesten ja naisten anatomiassa. Naistenpyörissä ohjaustanko on lähempänä, koska silloin saadaan helpompi ajoasento ajatellen naisten anatomiaa: keskiruumiin ja käsien suhdetta toisiinsa. Miehelle naistenpyöran ajoasento on liian pysty. Voihan mieskin tällaisella ajella, ei siinä mitään, mutta se on sellaista rauhallista kruisailua. Sitten ovat vielä ”sukupuolivapaat” pyörät, kuten Jopo (”jokaisen polkupyörä”). Niillä kukaan ei pääse kovempaan vauhtiin...

Kommentit (0)
05.12.201820:15
3013
6

Korkea vaakaputki tekee pyörästä kevyemmän ja kestävämmän, matala helppokäyttösemmän. Jokainen voi valita mallin oman tarpeensa mukaan. Nimitykset "miesten malli" ja "naisten malli" ovat jäänteitä historiasta.

Kommentit (0)

Vastauksesi