Miksi pankin antamassa kulutusluotossa on suurempi korkomarginaali kuin...

Miksi pankin antamassa kulutusluotossa on suurempi korkomarginaali kuin...

Miksi pankin antamassa kulutusluotossa on suurempi korkomarginaali kuin asuntoluotossa. Luulisi pankin saavan pääoman yhtä halvalla molempiin tarkoituksiin. Lisäksi vakuudet ovat molemmissa yhtä kattavia. Eikö vapaa kilpailu toimi. Onko käytäntö pankkien keskenään sopima vai määritteleekö tämän säännön esim. keskuspankki.

2 vastausta

Pankin antamassa kulutusluotossa on suurempi korkomarginaali kuin esimerkiksi asuntoluotossa, koska asuntoluottoa maksetaan takaisin pankille paljon pidemmän aikaa kuin kulutusluottoa. Samoin asunto käy nykyisin asuntolainan vakuudeksi 75-prosenttisesti kun taas kulutusluottojen vakuusarvot vaihtelevat suuresti luoton käyttötarkoituksen mukaan. Vakuusarvo voi vaihdella esim. 50-75 % välillä siitä riippuen, mitä sinulla on tarjota lainan vakuudeksi. Kiinteistöt ovat parhaimpia vakuuksia pankkien kannalta.

terveisin

iGS-toimitus / Helsingin kaupunginkirjasto

Kommentit (0)
29.01.201911:17
42
7

Kannattaa myös muistaa, että luottoja ja lainoja on moneen lähtöön. Totta kai asuntolainat ovat pieniempi korkoisia, koska niissä on useiden kymmenien vuosien maksuajat. 

Lainaa voi saada myös ilman vakuuksia ja siihen on olemassa myös hyviä palveluja, kuten esimerkiksi https://www.autolainaa.com mikäli siis tarvitsee autoon lainaa. 

Kommentit (0)

Vastauksesi