Miksi orgasmini ovat niin laimeita ja miten niistä voi saada parempia?

Miksi orgasmini ovat niin laimeita ja miten niistä voi saada parempia?

Olen 30+ nainen ja orgasmini ovat aina olleet latteita ja epätyydyttäviä. Kiihotun kyllä hyvin ja tunnen nautintoa ennen laukeamista. Kun sitten tunnen laukeavani, alkaa alapää sykkiä itsestään, jolloin tulkitsen että olen orgasmin saanut. Mutta tällainen orgasmi(?) on hyvin laimea eikä ollenkaan tyydyttävä, vaan pettymys joka kerta. Melkein kuin laukeamisen hetkellä kaikki nautinto häviäisi, eikä tyydytystä sitten tulekaan.

Mistä tällainen voi johtua ja miten voisin saada parempia orgasmeja?
Asia surettaa minua. Olen jostain lukenut, että laimeat orgasmit voivat liittyä siihen, että ei ole sinut itsensä kanssa tai kosketuksissa tunteisiinsa muuten elämässä.
Onko näin?

Vastaus
16.02.201815:43
2251
83

Orgasmiin liittyvät kysymykset ovat kiehtovia mutta myös hankalia vastattavia, koska orgasmi on lihas- ja hermostotasolla tapahtuva reaktio. Orgasmin mittaamiseen ei ole olemassa mittausyksikköä vaan niiden tutkiminen perustuu lähinnä kertojien kokemuksiin.

Mietit viestissäsi sitä, miksi koet orgasmisi laimeina. Kerrot, että kiihotut ja tunnet seksuaalista nautintoa mutta orgasmin kokemuksesi on kuitenkin jollain tavalla pettymys.
Orgasmin kokemus on subjektiivista, sillä jokaisella on mm. erilainen lantionpohjan lihaksisto hermotuksineen, mikä vaikuttaa orgasmin kokemukseen. 

Erityisesti seksiin liittyvät suorituspaineet vaikeuttavat erilaisiin tunnekokemuksiin, silloin lihakset kiristyvät ja hengitys muuttuu pinnalliseksi. Entä jos antaisi itsellesi luvan olla odottamatta mahtavia orgasmeja? Näin et pettyisi kerta kerran jälkeen ja ehkä tunnekokemuskin syvenisi. Tai miltä kuulostaisi tutustua tantraseksiin?

Kysyt, voiko laimeat orgasmit liittyä siihen, ettei muun muassa ole sinut itsensä kanssa. Tähän on vaikeaa ottaa kantaa mutta kyllähän hyvinvoiva seksuaalisuus rakastaa sitä, että yksilö pitää itsestään, kokee olonsa kehossaan kotoisaksi sekä tuntee itsensä haluttavaksi.

On toki tärkeää tiedostaa joitain kehollisia tuntemuksia, kuten se, että mikä lisää kiihottumista, mikä ei. Kenties ylipäätään kehollisten tuntemusten tunnistaminen auttaa sinua. Sitä voisit tehdä arkielämässä vaikka niin, että tunnustelet tuntemuksiasi. huomaatko, että lihaksesi ovat kireät, vai ovatko ne rennot? Miten hengität – pinnallisesti vai syvään? Kuinka lantiopohjalihasten jännittäminen ja rentoutus sinulta onnistuu? Kuinka käytät ääntäsi? Ääntely (kiihottumisen ja) orgasmin aikana voi joillakin lisätä nautinnon ja orgasmin voimakkuutta

Et kerro, käytätkö sooloseksissä seksileluja tai liukastusvoidetta. Kiihottumisen tunnetta voi lisätä fantasioilla, eroottisella kirjallisuudella tai pornolla.

Kuten todettu, orgasminkokemus vaihtelee. Se voi vaihdella kerrasta riippuen. Ihmisestä riippuen. Jos asia vaivaa sinua suuresti, ehkä lantionpohjan lihaksistoon erikoistunut fysioterapeutti voi auttaa sinua?

Seuraavat linkit voivat auttaa sinua:
https://askelterveyteen.com/naisen-seksuaalisuus-aivot-pois-paalta/
https://kohokohta.com/uutiset/parempia-orgasmeja

Jos haluat lukea lisää orgasmeista, voit hyötyä juuri ilmestyneestä "Iso O - matkaopas huipulle" -kirjasta, jonka on kirjoittanut seksuaaliterapeutti Marja Kihlström. Kihlström on kerännyt kirjaansa varten lähes sadan suomalaisen naisen tarinan seksuaalisuudesta ja orgasmeista.

Kommentit (0)

Vastauksesi