Miksi orgasmi tuottaa mielihyvää ihmiselle?

Miksi orgasmi tuottaa mielihyvää ihmiselle?

2 vastausta
13.02.201713:30
2244
83

Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestäsi. Orgasmin mielihyvän kokemukseen liittynee ihmisen suurin seksielin eli aivot, hormonit ja kehollinen kokemus. Orgasmihan voidaan ajatella kokemuksena kehossa ja reaktiona aivoissa. Aivot siis säätelevät kiihottumista, nautinnon tuntemista ja siten myös mahdollista orgasmia.

Orgasmi on yksi kiihottumisen vaihe, johon liittyy voimakasta mielihyvän kokemista. Esimerkiksi, siemensyöksy on reaktio sukupuolielimissä ja orgasmi on kokemuksellinen reaktio aivoissa. Sukupuolielinten hyväily ja koskettelu saavat aikaan refleksin, joka etenee hermoratoja pitkin aivoihin ja sieltä aivot lähettävät impulsseja selkäydinkanavan kautta kehoon, joka tuntuu mielihyvänä.

Orgasmiin liittyy myös niin sanotut mielihyvähormonit, kuten oksitosiini ja serotoniini, jota aivot tuottavat kiihottumisen sekä mahdollisen orgasmin aikana.

Orgasmi voidaan saada fyysisen kosketuksen seurauksena, mutta myös ilman sitä, eli puhtaasti aivoperäisenä. Se, että orgasmi on kokemuksellinen tapahtuma joka tapahtuu aivossa, tekee siitä vaikeasti mitattavan. Orgasmin tunne on myös henkilökohtaisesti koettu tapahtuma, jonka vuoksi se tekee orgasmista vaikeasti tutkittavan mutta myös määriteltävän.

Ohessa linkki FINSEX-tutkimustuloksiin aiheesta:
Millaiset naiset kokevat orgasmeja
http://www.vaestoliitto.fi/tieto_ja_tutkimus/vaestontutkimuslaitos/seksologinen_tutkimus/suomalaisten-seksuaalisuus-finse/finsex-orgasmi/
 

Kommentit (0)
13.02.201714:13
2710
39

Lisääntymisvietti on kaikkien eliölajien vahvin vietti.

Kommentit (1)
Evoluutiossa tärkein kelpoisuusasia on todellakin lisääntyminen. On syytä uskoa, että... Evoluutiossa tärkein kelpoisuusasia on todellakin lisääntyminen. On syytä uskoa, että orgasmiin liittyvät hermorakenteet ovat evolutiivisesti hyvin vanhaa perua. Kokemuksen mittaaminen on vaikeaa, mutta kenties joku osaisi kertoa asiasta vaikkapa sisäerityksen ja fysiologian kannalta. Olen ymmärtänyt, että ainakin kädellisillä ilmiö on hyvin ihmisen orgasmin kaltainen. Tämä ei kuitenkaan kuulu ydinosaamiseeni.
14.2.2017 11:42 Reijo Jaakkola 10445

Vastauksesi