Miksi on taxfree?

Miksi on taxfree?

Mikä on ollut perusteena kun tax free -systeemin on keksitty? Eikö turisteilta voisi ottaa samat alvit kuin kotimaisilta asiakkailta? Oikeastaan turisteja voisi rokottaa suuremmalla verolla. Ei kai yksikään turisti enää siinä kohtaa mieti alvin suuruutta kun on jo maahan tullut?

2 vastausta

Verotuksesta voidaan olla montaa mieltä. Tax free –myyntiä koskeva säännös on laadittu lähinnä matkailuelinkeinon ja siihen liittyvän vientikaupan edistämiseksi. Taustalla siis lienee pyrkimys vaikuttaa kuluttajien käyttäytymiseen. Tax free –myynnin ehdot käyvät ilmi oheisesta linkistä.

 

 

Kommentit (0)
11.03.201611:20
5692
61

Ideana on se, että vältetään tuplaverotusta, koska kalliimmista asioista voi joutua maksamaan verot myös viedessään ne kohdemaahan. Eli joutuu maksamaan verot kahdesti. Tämän takia ilman tax free -järjestelmää ostos jäisi todennäköisesti kokonaan väliin, jolloin valtio ei saisi edes epäsuoria veroja. (Ja tähän liittyy työllistävät vaikutukset ja elinkeinoelämän tilanne jne.)

Huomaa kuitenkin, ettei monikaan tax freeksi itseään mainostava paikka ole sellainen. Lentokentät shengen-puolella (EU:hun ja muutamaan muuhun lentäessä*) ja esimerkiksi Tallinnan laivalla verot maksetaan vaikka kaupan nimi on tax free. EU:n ulkopuolelle lennettäessä ja ruotsinlaivalla taas voi myydä verottomasti. Tämä ruotsinlaivapoikkeus taas johtuu Ahvenanmaan erikoisasemasta

* Toki esim. britit eivät ole shengenissä, mutta EU:ssa ovat joten sinnekään lennettäessä ei saa veroja pois,. Sitten taas on Norja, joka on ETA:ssa, muttei EU:ssa, joten sinnekään lennettäessä ei saa verovapaata tavaraa.

Kommentit (0)

Vastauksesi