Miksi nykyään ei saa uusia linssejä vanhoihin silmälasikehyksiin?

Miksi nykyään ei saa uusia linssejä vanhoihin silmälasikehyksiin?

Harmittaa, kun entisiin kehyksiin ei saa vaihdettua uusia linssejä, vaikka ennen sai. Miksi täytyy tuhlata rahaa? Jos on mieleiset kehykset, joista ei haluaisi luopua, miksi niihin ei saa vaihdatettua uusia linssejä?

2 vastausta

Kuningaskuluttaja teki vuonna 2016 kyselyn optikkoliikkeille. Moni yritys kertoi tekevänsä linssit myös vanhoihin kehyksiin, jos ne vain ovat kunnossa ja linsseihin ei ole tullut muutoksia, jotka estäisivät vanhojen kehysten käytön. Sinun kannatta kysyä asiaa optikkoliikkeestä.

Kommentit (1)
Ainakin Tampereella Optikko Tulosella olen vaihdattanut sekä kehyksiin linssejä että li... Ainakin Tampereella Optikko Tulosella olen vaihdattanut sekä kehyksiin linssejä että linsseihin kehyksiä. Oma arvaukseni on, että linssejä hioo ja leikkaa jonkin kone ja jos sen ohjelmistosta on jonkin vanhan kehysmallin tiedot poistettu, niin sitten se ei ehkä pysty enää siihen kehysmuotoon linssejä valmistamaan.
16.5.2017 12:37 Leo Salminen 5408
16.05.201712:48
22666
51

Minulle on eräässä optikkoliikkeessä kerrottu että koko ala on muuttunut hyvin paljon; ennen linssit hiottiinoikeaan vahvuuteen itse ja sitten muotoiltiin kehyksiin paikallisesti. Nykyään linssit hiotaan vahvuuteen jossain muualla (ulkomailla?) ja vain sovitus pokaan tehdään paikallisesti. Samalla kehysten valmistustapakin on muuttunut, kaikkiin kehyksiin ei saa vaihdetuksi uutta linssiä, joihinkin saa.

Sitäpaitsi kehyksissä on aina ollut eroja kestävyydessä. Osa hajoaa niin nopeasti ettei niihin kannata laittaa uutta linssiä. Tämä ei ole vanhasta muuttunut miksikään, mutta määräsuhde kestävien ja hajoavien välillä varmaan vaihtelee.

Optikko kannattaa valita sen mukaan mitäpalvelua sieltä saa. Pieni, ketjuun kuulaton optikko saattaa tarjota paljon parmemmat vaihtoehdot kuin isoon ketjuun kuuluva.

Kommentit (1)
Kallion kirjaston lähellä optikkoliike myi minulle uudet linssit ja asensi ne toiveeni m... Kallion kirjaston lähellä optikkoliike myi minulle uudet linssit ja asensi ne toiveeni mukaisesti vanhoihin kehyksiini.
18.5.2017 15:23 Sten Borg 20112

Vastauksesi