Miksi näppäinpuhelimen, laskimen ja kännykän numeronäppäimistöt eivät ole samanlaisia?

Miksi näppäinpuhelimen, laskimen ja kännykän numeronäppäimistöt eivät ole samanlaisia?

Vastaus
11.03.201316:41
8347
38

Syytä ei ilmeisesti tiedetä, mutta muutamia teorioita on.
Erään teorian mukaan tietokoneammattilaiset näpyttelivät numerot puhelimeen liian nopeasti eikä valinta toiminut luotettavasti, joten näppäinten järjestys käännettiin, että noiden ammattilaisten näpyttelytahti hidastuisi sen verran, että puhelimen tekniikka pysyy perässä.
Toisen vähän päinvastaisen teorian mukaan Bell Labsin testeissä olisi nimenomaan havaittu tuo puhelimissa käytettävä järjestys käyttäjille helpoimmaksi.
Kolmannen teorian mukaan puhelimen näppäinjärjestys muistuttaa enemmän kiekkopuhelimen numerojärjestystä, jossa myös ykkönen on ylhäällä ja nolla alhaalla.
Mikään teoria ei näyttäisi selittävän, että jos jokin järjestys on havaittu paremmaksi, niin miksei siihen ole siirrytty kaikissa laitetyypeissä.
Eräs tuttuni työskenteli 70-luvulla atk-tallentajana ja hän kertoi, että sen ajan atk-laitteissa oli käytössä kumpaakin näppäinjärjestystä, mutta sen ajan atk-tallentajat osasivat molemmat näppäinjärjestykset niin hyvin, että he pystyivät käyttämään niitä näppäimistöön katsomatta, kun olivat vain aluksi katsoneet, kumpi näppäinjärjestys on kyseessä.

Kommentit (0)

Vastauksesi