Miksi naisille on "naisten pyörä" ja miehille "miesten pyörä"? Miksi ei ole...

Miksi naisille on "naisten pyörä" ja miehille "miesten pyörä"? Miksi ei ole...

Miksi naisille on "naisten pyörä" ja miehille "miesten pyörä"? Miksi ei ole samaa pyörää kaikille? Kumpi pyöristä on sitten parempi?

Vastaus

Wikipediasta http://en.wikipedia.org/wiki/Step-through_frame löytynyt tieto valaisee polkupyörän rakenteellista ja historiallista taustaa. Jotta naiset pystyisivät pyöräilemään pitkissä hameissa, kehitettiin heitä varten pyöriä, joiden vaakaputki (satulan ja ohjaustangon välinen tanko) kiinnitettiin alemmas alaputkeen kuin miestenpyörissä.
Vaakaputki siis tukee pyörän rakennetta. Joidenkin tietojen mukaan pyörä, jossa vaakaputki on näin kiinnitetty ns. miestenpyörää alemmas, olisi rakenteeltaan heikompi.

Ns. naistenpyörän eduksi mainittakoon, että se mahdollistaa myös iäkkäämpien ihmisten pyöräilyn kuin myös niiden, joiden olisi muutoin vaikeaa ’kiivetä pyörän päälle’. Nykyään ei monet nuoret miehetkään enää kaihda tämänlaisia pyöriä, ne voidaan nähdä itse asiassa trendikkäinäkin.

Yllämainitusta wikipedia-linkistä löytyy myös tieto, että ’naistenpyörät’ saattavat olla painavampia ja siten hitaampia mikäli vaakaputki on tehty vahvemmasta mutta painavammasta materiaalista. Tässä tapauksessa pyörä ei olisi yhtä tehokas kuin vastaava miestenmalli. Täytyy kuitenkin lisätä, että ’naistenpyörien’ valmistajien selostusten mukaan ne ovat kuitenkin erittäin käytännöllisiä. Hyvän pyöräkaupan asiantuntevien myyjien lausuntoihin olisi mielestäni luottaminen.

Kommentit (0)

Vastauksesi