"Miksi naisilla on niin erikokoisia nännipihoja riippumatta rintojen koosta...

"Miksi naisilla on niin erikokoisia nännipihoja riippumatta rintojen koosta...

"Miksi naisilla on niin erikokoisia nännipihoja riippumatta rintojen koosta, mutta miehillä aina samanlaiset, suunnilleen samankokoiset. Pelkkä genetiikka ja ihmisten erilaisuus on "köyhä" vastaus... (vaikka olisikin oikea, mutta se ei kerro mitään, on nollaselitys) ;-)

Minusta miesten nännien koko, väri ja muoto vaihtelee suurestikin. Todistusaineistoksi heitän kuvan paidattomasta Eppu Normaalista: http://yle.fi/alueet/tampere/2010/0...93314.html

Ehkä miesten nännit ovat kuitenkin keskimäärin pienempiä kuin naisten, joten ne eivät siksi herätä niin paljon huomiota kuin naisten nännit. Kun naisten nännejä vielä pidetään useissa kulttuureissa visuaalisesti eroottisina, niihin kiinnitetään huomiota jo senkin vuoksi aivan toisella tapaa kuin miesten vastaaviin ruumiinosiin. Sivuroolin saaneiden miesten nännien keskinäisiä eroja ei kenties tästäkään syystä panna merkille niin herkästi."

Eihän tässä vastattu taas mihinkään. Miesten "normaali" nännien koko vaihtelee vain tietyissä rajoissa (10sentin kolikon kokosesta hieman 2 euron kolikkoa suuremmaksi), mutta naisilla vaihetelu on tuosta 10 sentin kolikon kokoisesta lähes lautasen kokoiseksi + muoto saattaa myös vaihdella täysin ympyrästä hyvinkin pitkulaiseksi ja todella epäsymmetrisiksi. Rintojen koolla ei todellakaan ole väliä. Missä vaiheessa naisten nännit muuttuvat tälläisiksi, jo kehitysvaiheessa teini-iässä vai vasta myöhemmällä iällä esim. lasten saannin yhteydessä?

Vastaus

Nännipihan muoto ja koko vaihtelee suurestikin eri ihmisillä. Hedelmällisessä iässä olevilla naisilla nännipiha on yleensä suurempi kooltaan kuin miehillä ja esipuberteetissa olevilla tytöillä. Useimmiten nännipiha on muodoltaan pyöreä, mutta monella naisella ja joillakin miehillä nännipiha saattaa olla enemmänkin ellipsin muotoinen.

Miehen nännipiha on todellakin pienempi kuin naisella, vaikka yksilöllistä vaihtelua löytyykin. Suurimmalla osalla miehistä nännipiha on halkaisijaltaan noin 25 mm kun taas hedelmällisessä iässä olevalla naisella kokovaihtelua löytyy jopa 100 mm asti. Keskimäärin nännipiha on naisilla kuitenkin halkaisijaltaan noin 30 mm. Imettävillä äideillä tai naisilla, joilla on erityisen suuret rinnat, voi nännipihan halkaisija olla vieläkin suurempi.

Lähde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Areola

Kommentit (0)

Vastauksesi