Miksi murhaajat saavat naisilta paljon rakkauskirjeitä?

Miksi murhaajat saavat naisilta paljon rakkauskirjeitä?

Miksi murhaajat saavat naisilta paljon rakkauskirjeitä? Miksi monia naisia kiinnostaa murhaajat?

Kiitos.

Vastaus

On totta, että vakavia väkivaltarikoksia tehneet miehet saavat usein naisilta romanttista fanipostia vankilaan. Osa suhteista johtaa jopa avioliittoon. Psykologian piiristä löytyy useita selityksiä naisten kiinnostukselle murhaajia kohtaan.

Yksi on "hybristophilia" (engl.), jolle en löytänyt suomenkielistä käännöstä. Hybristophilia on seksuaalinen käyttäytymishäiriö, jossa yksilön seksuaalinen kiinnostus kohdistuu murhaajiin tai muihin erityisen raakoja rikoksia tehneisiin ihmisiin. Hybristophilia on yleisempi ilmiö naisilla kuin miehillä. Populaarikulttuurissa se tunnetaan nimellä Bonnie ja Clyde syndrooma ("Bonnie and Clyde Syndrome").

Kiinnostuksen taustalla voivat olla myös naisen aikaisemmat väkivaltaiset parisuhteet. Väkivaltaisiin miehiin viehättyneelle naiselle vankilassa istuva mies on turvallinen kiinnostuksen kohde. Miehen aggressiivisuus pysyy kontrollissa.

Myös suhteen pysyminen "tuoreena" esitetään yhtenä selityksenä. Vankilaromanssi ei johda arkiseen avioliittoon ja kotielämään vaan suhde pysyy parisuhteen alun kosiskeluvaiheessa.

Monipuolinen englanninkielinen lähde aiheesta on rikoskirjailija Denise Minan The Guardianissa ilmestynyt artikkeli "Why are women drawn to men behind bars?" (The Guardian, Monday 13 January 2003), ks.
http://www.guardian.co.uk/world/2003/jan/13/gender.uk

Muut lähteet:
Wikipedia: Hybristophilia
http://en.wikipedia.org/wiki/Hybristophilia

Kommentit (0)

Vastauksesi