Miksi minulle ei tullut pienintäkään seksuaalista stimulaatiota, kun rakastelin...

Miksi minulle ei tullut pienintäkään seksuaalista stimulaatiota, kun rakastelin...

Miksi minulle ei tullut pienintäkään seksuaalista stimulaatiota, kun rakastelin naisystäväni kanssa? Yhdyntä kesti n. 5-10 minuuttia. Nainen kyllä laukesi. Saattaako olla, että rakastelu oli liian lyhytkestoinen, vai? t. 20-vuotias mies

Vastaus

Ei ihmisessä mitään vikaa ole, vaikka ei aina panettaisikaan! Seksuaalisuus on monimutkainen ilmiö, joihin vaikuttavat paitsi fyysiset, myös psyykkiset tekijät. Väsymys, mieliala, ympäristö ja kumppani ovat kaikki osaltaan luomassa tai karkoittamassa seksuaalista virettä. Ei kukaan aina halua seksiä, eikä kenen kanssa tahansa, eikä minkälaista seksiä hyvänsä. Eikä laukeaminen ole aina väistämätön seuraus seksistä, edes miehelle.

Mikäli seksuaalinen haluttomuutesi on pitkään jatkuvaa ja siihen liittyy pysyvää erektiokyvyttömyyttä, on paras ottaa asia puheeksi lääkärin kanssa. Ensiavuksi suosittelen kuitenkin yksinkertaisesti tutustumista omaan kehoon, omien seksuaalisten mieltymysten tunnistamista (Mikä kiihottaa juuri sinua? Mikä sinusta tuntuu hyvältä?) ja aikuisviihteestä omaksuttujen epärealististen odotusten hylkäämistä. Kannattaa tutustua esim. Kari Heusalan kirjaan ”Miehen seksuaalisuus” (Like, 2003)

Kommentit (0)

Vastauksesi