miksi lohen liha rasvaisempaa , kun esim.hauella

miksi lohen liha rasvaisempaa , kun esim.hauella

Vastaus

Hannu Lehtosen teoksessa ” Iso kalakirja: ahvenesta vimpaan” (WSOY 2003) kerrotaan, että kutuvaelluksen aikana lohi ei syö, vaan elää ruumiiseen varastoituneen rasvan avulla. Mietimme olisikohan tämä syy lohen rasvaisuuteen. Tarkistimme asian Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitokselta http://www.rktl.fi/ ja siellä vahvistettiin että näin asia on. RKTL:stä vastattiin: ” Lohi vaeltaa pitkän kutuvaelluksen ja rasva toimii vararavintona lisääntymisaikana, jolloin lohi paastoaa pitkään. Kuteneen lohen liha on vetistä ja monen mielestä jopa syömäkelvotonta. Mm. ankerias on erittäin rasvainen kala, ja sehän tunnetaan pitkästä vaelluksestaan. Hauki taas ei ole vaelluskala, joten se ei tarvitse vastaavaa rasvavarastoa.”

100 g lohta sisältää 8.8 g rasvaa http://www.fineli.fi/food.php?foodid=817&lang=fi ja
100 g haukea taas sisältää 1.1 g rasvaa http://www.fineli.fi/food.php?foodid=813&lang=fi

Kommentit (0)

Vastauksesi