Miksi koulussa kirjoilla ilman opintotukea oleva pätkätyöläinen ei saa työmarkkinatukea?

Miksi koulussa kirjoilla ilman opintotukea oleva pätkätyöläinen ei saa työmarkkinatukea?

Miksi koulussa kirjoilla ilman opintotukea oleva pätkätyöläinen ei saa työmarkkinatukea? Jos nettotulot jäävät alle 300-700€/kk niin Te-toimisto ei myönnä työmarkkinatukea. Kuka on ohjeistanut Te-toimistoa ajamaan pätkätyöläiset pois koulujen kirjoilta ja ohjaamaan heitä hakemaan toimeentulotukea, jotta heille voitaisiin myöntää Te-toimiston ohjauksessa mahdollisesti neuvottelun ja sovittelun kautta harkittua opiskelua tukevaa työmarkkinatukea ja kenen toimesta nyt opiskelijoita ajetaan ahdinkoon, jonka seurauksena he joutuvat mahdollisesti lopettamaan ASP-tilejänsä tai/ja myymään edullisella lainarahalla saatuja omistusasuntoja pois, ilman toivoa saada edes edullista vuokra-asuntoa tilalle. Kuka voi vaikuttaa asiaan?

Vastaus

Tällaisiin kysymyksiin, joissa tiedustellaan miksi jotain sosiaalietuutta ei ole myönnetty, on Kysy.fi:n hyvin vaikea vastata. Emme voi täysin tietää hakijan olosuhteita, asioita jotka ovat vaikuttaneet päätökseen ja viranomaisen perusteluja toimilleen. Emme siis oikeastaan pysty ottamaan tilanteeseen kantaa.

Työmarkkinatuki on pääsääntöisesti tarkoitettu työttömille työnhakijoille. Työttömyysetuuden maksaja eli työttömyyskassa tai Kela ei voi muuttaa TE-toimiston lausuntoa. Jos haluat valittaa, voit tehdä sen maksajan päätöksestä. Muutosta haetaan valittamalla työttömyysturvan muutoksenhakulautakuntaan.

Työmarkkinatuki on sosiaaliturvan muoto. Sosiaaliturvan suuret linjat määritellään poliittisin päätöksin.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi