Miksi kotona leivottu marenki ei maistu samalta kuin kaupan marenki?

Miksi kotona leivottu marenki ei maistu samalta kuin kaupan marenki?

Miksi kaupasta ostettu marenki pysyy kuivana ja rapeana, mutta jos tekee itse, se on usein jo seuraavana päivänä kostea, sitkeä, "itkevä", siis kerää kai itseensä ilmankosteutta? Voiko sitä estää? Kaupan marengit maistuvat makeilta ja...marengilta. Jos tekee itse aivan ohjeen mukaisesti, sokeria ja munanvalkuaista, miksi munan (valkuaisen) maku tulee niin selvästi esille? Miten saisin tehtyä vähän parempia marenkeja, sellaisia jotka pysyisivät kuivina?

Vastaus

Samaisen ongelman kanssa ovat tuskailleet monet muutkin. Marenkien oikeaoppinen valmistaminen on näemmä hyvin vaativaa puuhaa, ei riitä että noudattaa reseptiä prikulleen, myös olosuhteiden on oltava tismalleen oikeat -  ja olosuhteet on tietysti teollisessa tuotannossa helpompi standardisoida juuri oikeanlaisiksi kuin kotioloissa. 

Näissä artikkeleissa vinkkejä onnistuneiden marenkien tekoon: 

https://molekyyligastronomia.fi/marenki-on-tiedetta-ja-kasityotaitoa-parhaimmillaan/
https://www.mtvuutiset.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/tee-itse-marenkia-kondiittorimestarin-vinkeilla-onnistut/5923760

 

Kommentit (0)

Vastauksesi