Miksi kotipizzan logossa kello on juuri 11.50?

Miksi kotipizzan logossa kello on juuri 11.50?

tai 23.50 Mikä on kyseisen kellonajan syntyperä?

3 vastausta

Samaa asiaa on kysytty meiltä vuonna 2011, ja silloin vastaus oli varsin lyhyt:

Veikkaisin että tuo on viittaus lounas-aikaan. ( http://www.kysy.fi/kysymys/miksi-kotipizzan-logossa-kello-ja-miksi-se-juuri-kymmenta-vaille )

Palstan lukijat eivät tuolloin osanneet antaa asiaan lisävalaistusta. En itsekään onnistu löytämään tosipohjaista vastausta, koska logon suunnittelijaakaan ei missään löytämissäni lähteissä mainittu. Asiaa voisi ehkä kysellä Kotipizzan toimitusjohtajalta - ellei sitten tällä kertaa jollakulla lukijoistamme sattuisi olemaan faktatietoa. Muussa tapauksessa joutunemme tyytymään aikaisemmassa vastauksessa esitettyyn varsin loogiseen ja uskottavaan arveluun. Ja todennäköisesti kellonaika todellakin on 11.50 eikä 23.50, sillä Kotipizzan palvelupisteet eivät näytä olevan avoinna puolenyön aikaan - vaikka moni yökulkija saattaisikin silloin kaivata pizzaa.

Kommentit (0)
13.06.201510:19
5727
41

Arvauksena heitän, että Kotipizzan tunnuskuviossa näkyy hiukan mielikuvitusta käyttäen ihmishahmo, jolla on käsi kohotettuna tavalla, josta tulee mieleen tarjoilija ja sitä kautta hyvä palvelu. Tuntiviisarin päällä oleva klo 12 -pallukka olisi siis tämän hahmon pää.

Tuntiviisari ja mainittu pallero voidaan nähdä myös pikku i-kirjaimena. Piste i'n päälle on idiomi, jolla tarkoitetaan täydelliseksi tekevää viime silausta ja sitä kautta se vie ajatukset hyvään laatuun.

Tunti- ja minuuttiviisarit muodostavat kuvion, jota ainakin minun kouluaikoinani opettajat käyttivät kokeita arvostellessaan oikein-merkkinä. Siinä on siis yksi potentiaalinen myönteisyyteen johtava symboli.

Toisaalta, tämän tapaisia merkityksiä varmaankin voi löytää melkein mistä tahansa kuviosta…

 

Kommentit (0)
13.06.201511:58
13268
32

Olisiko edellisten lisäksi myös pizzan siivu muodostunut tuohon viisarien kohdalle? On melko varmaa, että graafikolla ei ole ollut ainakaan kaikkia näitä merkityksiä mielessään, mutta - kuten hyvällä suunnittelijalla usein - hänellä on ollut kiitollinen aihe, oivallus sekä ennen kaikkea onnea. Harmi, että tekijä on anonyymi, monen huonomman logon tai tunnuskuvan tekijä olisi käsi pystyssä ottamassa kunniaa. Jos ihan rehellisiä ollaan, tämän logon muut osaset eivät nouse samalle tasolle: kirjaimet ovat rumia ja varsinainen kuva-aihe (kokinhattu) on ihan kamala. Saattaa olla tiimityön tulos koko kuvio! = D Silti olisi mukava tietää tekijä(t).

Kommentit (1)
Pizzasiivu kuuluu ilman muuta joukkoon. Kumma etten tuota hoksannut. Kokinhattu on niin k... Pizzasiivu kuuluu ilman muuta joukkoon. Kumma etten tuota hoksannut. Kokinhattu on niin kömpelösti toteutettu aihe, että en ole edes tajunnut sitä, mutta siinähän se on, kun nyt katsoo. Kellon viisarit ovat ensin olleet teräväkärkisiä kolmioita, mutta sittemmin on suosittu tasaleveitä viisareita. varsinkin muovisissa valomainoksissa, joissa ehkä tuotantotekniikka ei suosi teräviä muotoja.
14.6.2015 10:22 Reijo Jaakkola 5727

Vastauksesi