Miksi korkeakoulujen yhteishaussa on huomattavasti enemmän koulutuksia keväällä kuin syksyllä?

Miksi korkeakoulujen yhteishaussa on huomattavasti enemmän koulutuksia keväällä kuin syksyllä?

Lisäksi nämä syksyn hakukohteet ovat niitä ei niin suosittuja koulutuksia ja kaikki ovat ammattikorkeakouluhakuja. Miksi yliopistoihin ei voi hakea kuin keväällä ja miksei kaikkia koulutuksia tarjota haettavaksi sekä syksyllä, että keväällä? On turhauttavaa odottaa aina vuosi, jos keväällä ei pääsekkään opiskelemaan. Syksyn hausta ei löydy oikeasti mitään kiinnostavaa. Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Vastaus

Kysyin asiaa Opetushallituksesta. Sieltä vastattiin, että korkeakoulut päättävät itsenäisesti, milloin heidän koulutuksiinsa voi hakea.  Jos haluat tietää tarkemmin syyn siihen, miksi yli 90 prosenttia yhteishaun koulutuksista on haussa vain keväisin, kannattaa ottaa suoraan yhteyttä yksittäisiin korkeakouluihin.

Opetushallituksen mukaan todennäköisesti syynä painotukseen on vakiintunut tapa suunnitella korkeakouluopinnot perinteisen lukuvuosirytmin mukaan. Kannattaa harkita avointa yliopisto-opetusta, jos yhteishaussa ei opiskelupaikka tärppää. Avoimet opinnot voi myöhemmin mahdollisesti hyväksilukea osaksi tutkintoa.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi