Miksi kokis maistuu tölkistä juotuna paremmalta kuin muovipullosta?

Miksi kokis maistuu tölkistä juotuna paremmalta kuin muovipullosta?

Vastaus

Netistä löytyy aika paljon testituloksia, joissa on vertailtu pullotettuja ja tölkkijuomia. Yleinen mielipide on, että maussa on eroja. Jotkut ovat tiukasti sitä mieltä että tölkit maistuvat tölkiltä ja siksi pahalta, kun taas toiset kannattavat tölkkejä. Yksi väittämä tölkkien puolesta on, että niissä juoma on suojassa valolta.
http://www.slashfood.com/2008/02/12/taste-test-thomas-kemper-low-calorie...
http://www.beercannews.com/CANS_Vs_BOTTLES/cans_vs_bottles.html

Testejä nimen omaan kokiksesta tässä yhteydessä ei näyttänyt olevan. Omana kokemuksenani muistelen, että suoraan tölkistä juodessa tölkin metalli tuntuu huulilla ja minusta on tuntunut että se vaikuttaa makutuntemukseen. Toinen mahdollinen ero voi olla se, että suoraan pullosta ja tölkistä juodessa ne päästävät hiilihappoa eri määrän ja makuero syntyy siitä. Löytyykö lukijoilta muita selityksiä? Älkää nyt kuitenkaan ruvetko tällä palstalla intoilemaan jomman kumman puolesta, vaan selittäkää mistä mahdollinen ero johtuu.

Kommentit (0)

Vastauksesi