Miksi kissat pitävät ahtaista paikoista?

Miksi kissat pitävät ahtaista paikoista?

2 vastausta

Tiede ei ole päässyt kokonaan selville siitä, miksi kissat pitävät ahtaista paikoista.

Tutkijat ovat päätyneet muutamiin selityksiin.

Kissa on erityisen herkkä stressille.

Käpertyminen mahdollisimman pieneen tilaan, jossa voi olla varmasti rauhassa, on kissan tapa selviytyä stressistä ja myös ympäristön muutoksista.

Kissat ovat luonteeltaan uteliaita. Suojaisasta paikasta ne voivat rauhassa vaania ja tarkkailla ympäristöään.

Käpertyminen pieneen tilaan voi johtua myös kissan luontaisesta mieltymyksestä lämpöä kohtaan. Kissahan mielellään sulloutuu pahvilaatikkoon, koska pahvi on hyvä eriste ja huokuu lämpöä.

 

 

 

 

Kommentit (1)
Tuo ei sinänsä selitä jokaisen kissanomistajan jakamaa kokemusta: olipa tilanne tai tun... Tuo ei sinänsä selitä jokaisen kissanomistajan jakamaa kokemusta: olipa tilanne tai tunnelma mikä tahansa, kun avaat lattialle pahvilaatikon, hyppää kissa heti siihen sisälle. Hyödyllinen niksi on YouTubesta löytyvä: How to deactivate a cat. Perustuu vaistotoimintaan: kissa luulee että sitä purraan niskaan kuoliaaksi tahtoen, joten se näyttelee kuollutta. Kissa ja joulukuusi on hankala yhdistelmä. Kissa on ainoa elämänmuoto, jota voi rangaista ajatusrikoksesta: kun kissa katsoo joulukuusta ja sen häntä heiluu, voi vesipistoolilla tai suihkepullolla suihkuttaa "pastilliin". Rikosta ei sitten juuri sillä hetkellä tapahdu. Hauskan efektin saa myös aikaan, kun ajaa kissa autossa huoltoaseman automaattipesuriin.
9.6.2017 15:38 Eetu Etukeno 8256
11.06.201702:36
2070
69

Kissoja on tutkittu todella vähän, sillä harvemmin ne suostuvat vapaaehtosesti saati pakottamalla tutkittaviksi toisin kuin koirat jotka helpommin taipuvat ihmisen tahtoon. Todennäköisesti kissat kuitenkin pitävät ahtaista paikoista luontaisesta vaistostaa, sillä Lähi-Idän ruohomaastossa villikissat pääsevät nukkumaan pedoilta turvassa ahtaissa koloissa ja muissa onkaloissa joita löytävät. Luonnossahan saalistajan pidetty kissa on kokonsatakia helposti sitä ismommille pedoille ja taivaalla kiitäville petolinnuille saalis. Lisäksi kissat pärjäävät luonnossa hyvin käärmeitä vastaan, vain harvoissa tapauksissa on Suomessa jouduttu viemään kissa kyyn pureman takia hoitoon. Useammin tappion kokee kyy kissan hampaissa. Vaikka kissat ovatkin älykkäitä, manipuloivia ja viekkaita, toivon ettei vastaus lietso enempää kissa vihaa. Kissat ovat tietentahtoen tulleet ihmisten tyköön, sillä ihmisten läheisyys tarjoaa kissoille turvaa ja ravintoa. Kissojen luontaiset vietit eivät kuitenkaan ole kadonneet minnekkään vaikka ajan myötä villikissasta on tullut kotikissa ja kotikissasta rotukissa.

Kommentit (0)

Vastauksesi