Miksi kissa ei läähätä?

Miksi kissa ei läähätä?

Onko sen lämmönsäätely kovin tehokasta, kun ei se hikoilekaan kuin lähinnä jalkapohjista? Eivätkös leijonat kuitenkin läähätä? Mitkä kissaeläimet läähättävät, onko se vain kotikissan hukkaama ominaisuus? Onko koiraeläimiä, jotka eivät läähätä?

Vastaus
20.05.201416:28
1017
41

Useissa internetlähteissä ja -keskusteluissa ovat monet kissanomistajat raportoineet lemmikkiensä läähättävän. Tämä on kuitenkin yleensä merkki poikkeuksellisen kuumasta ilmasta tai kissan innostuneisuudesta tai jännityksestä. Kissa säätelee lämpöään myös muilla tavoin kuin läähättämällä: se hikoilee jalkapohjiensa anturoiden kautta, ja tämän lisäksi nuolee turkkiaan, jolloin haihtuva sylki alentaa ruumiinlämpöä. Kissa myös välttelee suuria ponnistuksia päivän kuumimpaan aikaan ja yöeläimenä hyödyntää vuorokauden viileää aikaa. Suurilla kissaeläimillä on samanlainen tapa säädellä ruumiinlämpöään, ja ne myös läähättävät. 

Internethaulla ei löytynyt tietoa koiraeläimistä, jotka eivät läähättäisi, joten voidaan uskoa läähättämisen olevan kaikille koiraeläimille yleinen lämmönsäätelykeino.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi