Miksi käytätte Googlea lähteissänne?

Miksi käytätte Googlea lähteissänne?

Miksi joissain vastauksienne lähteissä lukee lähteenä www.google.fi? Olen ymmärtänyt, että Google tai mikään muukaan hakukone ei sovellu lähteeksi (koska tieto itsessään ei ole Googlessa), mutta toki Googlella voi etsiä erilaisia lähteitä.

3 vastausta

En löytänyt yhtään palvelustamme yhtään vastausta, jossa olisi käytetty Googlea lähteenä. Mikäli joku meistä on niin tehnyt, se on toki räikeä virhe, johon tiedonhaun ammattilaisten ei pitäisi sortua. Google ei tosiaankaan ole tiedonlähde vaan hakukone.

Sen sijaan saatamme vastauksissa mainita esim. "Googlettamalla hakusanalla X löytyy aiheesta paljon informaatiota". Tällöin siis ohjataan kysyjä itse etsimään lisää tiedonlähteitä.

Kommentit (0)
14.08.201514:29
16093
67

Palvelussanne on ilmoitettu monesti aikaisemminkin lähteenä pelkkä google.fi. Muutaman kerran olen huomauttanut siitä, ja seurauksena näkyy olevan, että tuo "lähdeviite" on editoitu pois mutta sitä ei ole korvattu asiallisemmalla.

Esimerkiksi tätä Järvinen-vastausta ei ilmeisesti kukaan kommentoinut, ja www.google.fi näkyy edelleenkin ainoana lähdeviitteenä:

http://www.kysy.fi/kysymys/mita-tiedetaan-suomentaja-laila-jarvisesta 

Edellinen kommentoija on oikeassa. Asiallisen lähteen mainitseminen auttaa eteenpäin ja lisää luotettavuutta. Kysy.fi lienee tarkoitettu vakavasti otettavaksi palveluksi eikä kirjaston henkilökunnan pilailun areenaksi.

Kommentit (0)
13.08.201517:21
214
42

Laitan lähteisiin kaksi vastausta, joissa Google mainitaan lähteenä. Sinänsä asia ei minua haittaa, mutta eipä myöskään auta eteenpäin tai lisää luotettavuutta.

Kommentit (0)

Vastauksesi