Miksi käydään Goalla eikä Goassa?

Miksi käydään Goalla eikä Goassa?

Saamani vastaus ei ollut vastaus kysymykseeni. Toki tiedän tämä paikannimien sijapäätteiden satunnaisuuden Suomessa, mutta sama epäjohdonmukaisuus ei koske ulkomaiden paikannimiä, saaret pois lukien. Näyttäisi siltä, että tämä erikoisuus koskisi vain Goaa. Miksiköhän? Mitä sijapäätettä mahtavat matkatoimistot käyttää?

Vastaus
11.02.201920:12
4467
27

Ihan arvauksena heitän, että koska nähtävästi myös Pattayalla ja Rivieralla käydään, niin olisikohan tässä vaivihkaa muodostunut jotain sellaista säännön tapaista, että koska suomen kielessä käydään rannalla, niin (ainakin joissain) rannoistaan kuuluisissa paikoissakin käydään sitten -lla.

Kommentit (1)
Hyvä ajatus, Leo. Saari tai ranta, jotka ovat "veden päällä" tai äärellä...Luulenpa... Hyvä ajatus, Leo. Saari tai ranta, jotka ovat "veden päällä" tai äärellä...Luulenpa, että käydään sujuvasti myös Seychelleillä, Maltalla, Kanarialla, Joulusaarella, Tahitilla, Vanuatulla, Guamilla, Kiribatilla/Gilbert-saarilla, Havaijilla, Kyproksella, Kreetalla, Rodoksella, Mallorcalla, Baleaareille, Caprilla....mutta Sardiniassa?
11.2.2019 21:04 Lahja Kotka 28044

Vastauksesi