Miksi kauppatoreilla myydään kasviksia, marjoja, sieniä yms litrahinnalla eikä painon mukaan?

Miksi kauppatoreilla myydään kasviksia, marjoja, sieniä yms litrahinnalla eikä painon mukaan?

Kauppatoreilla ainakin usein myydään esimerkiksi perunoita tai sieniä litrahinnalla, mihin tämä perustuu?

4 vastausta

Tätäkin on meiltä kysytty aikaisemmin. http://www.kysy.fi/kysymys/miksi-mansikat-ja-herneet-yms-myydaan-tilavuusmittoina-siis-litroina

Lain mukaan torikaupassa on sallittua käyttää tilavuusmittoja. Kuten edellinen vastaajamme totesi, on litramittojen käyttö myyjälle kätevää ja varsin nopeaa. Välineet ovat huoltovapaita ja kulkevat helposti mukana. 

Torimyyntiä on harrastettu vuosisatoja ja aikoinaan tilavuusmitat olivat yksinkertaisin tapa mitata tuotteita. Perinteetkin siis vaikuttavat. Kilohinnoittelu on kuitenkin yleistymässä ja se on suositeltavin ja täsmällisin tapa torimyynnissäkin. Myös kuluttajaliitto on vaatinut vakauslainsäädäntöön muutosta siten, että torikaupalta poistettaisiin oikeus mitata kiinteitä aineita tilavuusmitoilla.

Kommentit (0)
31.05.201816:32
7100
60

Eks te ny tajuu että ne myy ilmaa samaan hintaan ku niitä kasviksia? 

Kommentit (0)
31.05.201814:53
7750
41

Esim. Tallinnassa kaikki myydään torilla kilohinnoilla. Suomessa torimyyjät vastustavat tätä koska silloin asiakas pystyisi vertaamaan suoraan torihintoja kaupan hintoihin. Se ei olisi hyvä 'bisnekselle'.

Kommentit (0)
31.05.201815:55
2330
39

Ja onhan se hienon näköistä: litran mitta esim. mansikoita kukkurallaan, tulee tunne että onpa reilu myyjä kun antaa litran hinnalla yli litran.

Kommentit (0)

Vastauksesi