Miksi kaikkien Robertien lempinimi on Bobby?

Miksi kaikkien Robertien lempinimi on Bobby?

2 vastausta

Englanninkielisissä maissa jotkin lempinimet luodaan periaatteella, jossa nimen ensimmäinen kirjain vaihdetaan. Tällä tavalla, esimerkiksi, Richard- nimen lyhenteestä Rick tulee Dick ja Robert- nimen lyhenteestä Rob tulee Bob. Bobby on Bob - nimen deminutiivi eli hellittelymuoto.

Toisaalta on myös muita Robert-nimen muunnelmia, kuten Robin, Robbie, tai jopa Bert eikä kaikkien Robertien lempinimi ole välttämättä Bobby. Bob on ollut joskus tosi suosittu. Lisäksi Rob on aika yleinen lempinimi, esimerkiksi Rob Kardashian, Rob Schneider, sekä Rob Zombie. (Olen itse syntynyt Yhdysvalloissa Robert - nimisenä ja minuakin kutsutaan Robiksi.)

Jotkut ihmiset käyttävät eri lempinimiä eri tilanteissa. Joitakin Roberteja kutsutaan lapsena Bobbyksi, mutta varttuessaan heistä tulee Bob. Toisaalta saman henkilön lähipiiri saattaisi kutsua häntä edelleen Bobbyksi. Tämän takia voi olla vaikea arvioida lempinimien suhteellista suosiota.

Lempinimien suosio on loppujen lopuksi muodista kiinni, joten se voi vaihdella sukupolvesta toiseen sekä maasta toiseen.

Kommentit (1)
Lyhenteet ja alkukirjaimen vaihdot ovat vielä melko selkeitä, mutta sitä olen ihmetelly... Lyhenteet ja alkukirjaimen vaihdot ovat vielä melko selkeitä, mutta sitä olen ihmetellyt, miten Johnista tulee Jack?
22.9.2018 09:31 Leo Salminen 4370
16.09.201818:29
5548
38

Olen lukenut (joistain rommaneista) että esim. Englannissa lapselle nimeä valittaessa päätetään samalla lempinimi.

Kommentit (0)

Vastauksesi