Miksi Jukka Rautakorpea sanotaan Tukka-Jukaksi?

Miksi Jukka Rautakorpea sanotaan Tukka-Jukaksi?

Vastaus

Jukka Rautakorpi on tuttu jääkiekkoympyröistä. Kokemusta on paitsi valmentamisesta, myös Jääkiekkoliiton eri tehtävistä. Rautakorven aina siistiksi leikattu hiuskuontalo poiki hänelle aikoinaan lempinimen. Kun Tappara voitti Suomen mestaruuden vuonna 2003, oli Rautakorpi joukkueen ohjaksissa. Kultajuhlissa Tampereen keskustorilla voiton seuraukset valmentajan kampaukselle paljastuivat. Pelaajien toimesta oli otsatukka käsitelty uuteen uskoon. "Kyseessä ei ole mikään pikkuasia, sillä hiuksilla on ollut avainrooli Rautakorven habituksessa. Hänet tunnetaan kautta maan kiekkopiireissä lempinimillä "Tukka-Jukka" ja "Perustukka", kirjoitti tuolloin Helsingin Sanomat.

Vuonna 2013 taas Iltalehti kertoi Ässät-Tappara -finaalipelien aikana ilmenneestä villityksestä. Porilaiskampaamo leikkasi tuolloin 30 ensimmäiselle halukkaalle ilmaisen Jukka-tukan. Huumoripohjalta järjestetty kampanja keräsi nopeasti asiakkaita.

Sinällään mitään ihmeellistä Rautakorven hiuksissa ei ole. Tavallinen, siisti miesten hiusmalli. "Tukka-Jukka" kyllä rimmaa mukavasti.

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi