Miksi Joulratoriet-elokuvan DVD-versiota ei ole saatavissa suomenkielisella tekstityksellä? Vai onko

Miksi Joulratoriet-elokuvan DVD-versiota ei ole saatavissa suomenkielisella tekstityksellä? Vai onko

Tämä Göran Tunströmin hienoon kirjaan pohjautuva elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 1997. Siitä on arvostelu Helsingin sanomissa 12.9.1997. Kai siinä silloin on täytynyt olla suomenkielinen tekstitys. Luin äskettäin Tunsrömin kirjan suomeksi (Jouluoratorio) ja rupesin välittömästi sen jälkeen etsimään DVD-versiota. Mutta ei tunnu löytyvän suomenkielisellä tekstillä - monilla muilla kielillä kyllä. Minusta tämä on käsittämätöntä. Myös televisiossa elokuva on esitetty. Olen tiedustellut Yleltä millä kanavalla ja milloin, mutta toistaiseksi ei vastausta ole kuulunut. Täältä löytyy HS:n arvostelu: https://www.hs.fi/kulttuuri/elokuva-arvostelu/art-2000002582654.html

Vastaus

Kjell-Åke Anderssonin elokuva Juloratoriet (1996),  joka pohjautuu Görn Tunströmin samannimiseen romaaniin, on esitetty Ylen TV1:ssä 16.12.1997 nimellä Jouluoratorio. Elokuvan teatteriensi-ilta Suomessa oli 12.09.1997 elokuvateatteri Dianassa.

Jouluoratoriosta ei valitettavasti ole tehty tallennetta myyntiin tai kirjastolevitykseen suomenkielisellä tekstityksellä. Syy tähän ei ole tiedossa.

Teidän kannattaa esittää Ylelle uusintatoive. 

Kommentit (0)

Vastauksesi