Miksi jotkut TV-ohjelmat on naurettu valmiiksi?

Miksi jotkut TV-ohjelmat on naurettu valmiiksi?

Vastaus

Erityisesti sitcomit eli tilannekomediat on rytmitetty niin, että ne perustuvat elävän yleisön välittömään reagointiin. Yleisön naurun ja aplodien koetaan ikäänkuin kohottavan tunnelmaa. Elävää yleisöä voidaan käyttää, jotta saadaan yleisön reaktiot tallenettua ohjelman ääniraidalle tai joskus se voi myös olla osallisena tv-showssa: vapaaehtoisena lavalla, äänestämässä tai keskusteluun osallistujana...
Hollywoodissa houkutellaan yleisöä paikalle tv-ohjelmien nauhoituksiin: Voit nähdä nimekkäitä tähtiä ja asioita, jotka tapahtuvat kulissien takana kuvaustauoilla jne.

http://en.wikipedia.org/wiki/Studio_audience

http://en.wikipedia.org/wiki/Sitcom

http://www.seeing-stars.com/tapings/

Kommentit (1)
Olen kuullut myös sellaisen selityksen, että tv:n komediasarjojen alkuaikoina aiemmin l... Olen kuullut myös sellaisen selityksen, että tv:n komediasarjojen alkuaikoina aiemmin lähinnä teatterilavoilla työskennelleet näyttelijät valittivat, etteivät he osaa näytellä pelkälle kameralle, joten paikalle hankittiin siis yleisöä noiden näyttelijoiden vaatimuksesta. Kun huomattiin, että suorina lähetettyjen ohjelmien taustanaurut toivat lisää katsojia, alkoivat ohjelmien tuottajatkin vaatia kuvauksiin liveyleisöä. Kun näyttelijät pikkuhiljaa rutinoituivat tv-työskentelyyn, kokeiltiin 70-luvulla säästösyistä myös nauhoitettuja taustanauruja, mutta niistäpä tv-katsojat eivät tykänneetkään, joten nykyisin käytetään kai taas pääosin live-yleisöä.
13.3.2018 20:13 Leo Salminen 4479

Vastauksesi