Miksi joka nettilehdessä, ohjeissa jne, sanotaan että jos on pieniäkin...

Miksi joka nettilehdessä, ohjeissa jne, sanotaan että jos on pieniäkin...

Miksi joka nettilehdessä, ohjeissa jne, sanotaan että jos on pieniäkin terveysongelmia (vaikka olisi vaan iso luomi) niin pitää mennä lääkärille? Kun luulisi kaikkien ymmärtävän että suurimmalla osalla suomalaisista ei ole varaa mennä lääkäriin (julkinen ei hoida kuin vasta sitten kun olet melkein kuollut). Tuntuu melkein vittuilulta kun lukee että mene tarkistuttamaan se ja se lääkärille. Kun se maksaa satoja ellei tuhansia euroja.

Vastaus

Lääkäripalstat tosiaan neuvovat, että esim. luomia kannattaa mennä näyttämään lääkäriin, koska jokin luomi saattaa olla vaikkapa melanooma. Jos luomi kasvaa tai siitä vuotaa verta, on hyvä käydä lääkärissä. Tuntuuko joskus siltä, että meitä holhotaan liikaa? Toisaaalta on hyvä, jos vakavan sairauden, kuten syövän, hoito aloitetaan mahdollisimman aikaisin.

Hyvin suurella osalla suomalaisista on maksuton työterveyshuolto, joka kattaa osittain myös erikoislääkäripalvelut, työfysioterapeutin, työpsykologin, ravitsemusterapeutin jne, riippuu tietysti yrityksestä tai kunnan tai valtion organisaatiosta.

Suomalaisista työssäkäyvistä noin 90 prosenttia kuuluu työterveyshuollon piiriin.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/p%C3%A4%C3%A4kirjoitukset...

Terveyskeskuksen hinnat ovat varsin kohtuulliset verrattuna yksityislääkäriin, ja oma kokemukseni on, että terveyskeskukseen pääsee kyllä, vaikka ei olisi kuolemaisillaan, vaan esimerkiksi pitkittyneen flunssan ja korvatulehduksen takia. Alueellisia eroja saattaa tietysti olla samankin kaupungin sisällä. Toki elämäntilanne saattaa olla sellainen, että terveyskeskusmaksukin onm liikaa pienessä budjetissa.

Luomen tarkastaminen terveyskeskuksessa tai sairaalassa ei maksa tuhansia euroja, poliklinikkakäynti erikoislääkärillä ei maksa edes satoja. Tarkemmat tutkimukset tietysti maksavat jonkin verran, mutta tuskin mitään tutkitaan täysin turhaan.

Helsinkiläiset voivat antaa palautetta terveyskeskuksista osoitteessa terveyskeskus@hel.fi

Oheiselta sivulta löytyvät Helsingin kaupungin terveyskeskusten perimät maksut Word- ja Pdf-tiedostona.
http://www.hel.fi/hki/terke/fi/Potilasmaksut

Lähde:
http://www.hel.fi/hki/terke/fi/Toimipisteet+ja+yhteystiedot

Kommentit (0)

Vastauksesi