Miksi joillakin ihmisillä on nopeasti kuivuva iho?

Miksi joillakin ihmisillä on nopeasti kuivuva iho?

Kun iho on voideltiutu ,siis voideltu voide tarttuu kosketeltaviin pintoihin.

2 vastausta

Taipumus kuivaan ihoon voi olla perinnöllinen. Kuivan ihon veden haihtumista estävien rasvojen määrä sarveiskerroksessa eli marraskedessä on niin pieni, että vettä pääsee haihtumaan ihon syvemmistä kerroksista vapaasti. Seurauksena ihon pintakerros eli epidermis (= marraskesi + orvaskesi) kuivuu. Veden haihtumista estävä rasvakerros muodostuu ihosolujen itsensä valmistamista keramideista (pitkäketjuisista neutraaleista rasvoista), kolesterolista ja rasvahapoista. Perimä vaikuttaa keramidien tuottonopeuteen. Joka viidennellä lapsella ja aikuisella keramidien synteesi on normaalia vähäisempää tai niiden hajoaminen kiihtynyt. Heillä on ns. atooppinen, kuiva iho. Keramidien tuotto vähentyy iän myötä ja vanhetessa iho muuttuu kuivemmaksi.

Joskus iho voi olla niin kuiva, ettei voide imeydy kunnolla ihoon, vaan jää ihon pintaan. Esimerkiksi kosteusvoide ei aina imeydy toivotulla tavalla, jos ihon pinnalla on paljon kuivaa kuollutta solukkoa. Tarpeeseen nähden liian rasvainen voide imeytyy myös huonosti. Tuotteiden imeytyvyydessä voi muutoinkin olla eroja.

 

 

Kommentit (0)
03.05.201917:34
18145
17

Kannattaa myös lukea voiteen tuoteseloste; jos siellä sanotaan että kyseessä on emulsio, niin voiteesta on tarkoituskin jäädä suojaava kerros ihon pinnalle.

Kommentit (0)

Vastauksesi