Miksi jalkapalloilija Aleksei Kangaskolkalla on säkkijärveläinen sukunimi?

Miksi jalkapalloilija Aleksei Kangaskolkalla on säkkijärveläinen sukunimi?

Sukunimeä Kangaskolkka esiintyi ennen sotaa vain Säkkijärven Karvalan kylässä. Evakkojen mukana nimi levisi Valkealaan ja Kouvolaan, mutta edelleen kyse on yhdestä ainoasta suvusta. Venäjän kansalainen Aleksei Kangaskolkka on syntynyt Viipurissa varsin lähellä Säkkijärveä, mutta kun pitäjän väestö vaihtui sodan jälkeen kokonaan, se ei hänen sukunimeään millään tavalla selitä.

Vastaus
13.07.201722:19
7868
22

Ensimmäiseksi kuuluu kysymys: keneltä Aleksei Kangaskolkan sukunimi on peräisin hänen perheessään? Äidiltä, biologiselta isältä vai isäpuolelta?

Wikin englanninkielisen jutun mukaan hänen isäpuolensa on inkerinsuomalainen, sukunimeä ei sanota.

Ruotsalainen lehti Jnytt kirjoittaa 25.1.2013, että hänen isäpuolensa on suomalainen. Nimeä ei mainita.

Jos isäpuoli on suomalainen tai inkerinsuomalainen paluumuuttaja nimeltään Kangaskolkka, joka on mennyt naimisiin venäläisen naisen kanssa, (jolla on ollut Viipurissa syntynyt lapsi ennestään) ja antanut pojalle nimensä, mikä ihme siinä on?

Jos isäpuoli on inkerinsuomalainen, juttu on monimutkaisempi. Silloin veikkaan, että joku suvun jäsen on muuttanut Inkeriin 1900-luvun alussa, ja tässä on kyse hänen jälkeläisistään, tai jälkeläisen adoptoimasta pojasta.

Ihmisten kulkemiset ja nimien siirtymiset ovat niin ihmeellinen asia, että niiden tosiasialliseen selvittämiseen ei riitä arvailu. 

Jos kysyt asiaa genealogisessa, vakavassa mielessä, voit varmaan tiedustella asiaa ao:lta itseltään.

 Wikin mukaan hänellä on Venäjän ja Suomen kaksoiskansalaisuus ja puhuu hyvin suomea.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi