miksi ihmiset yleensä nukkuvat sängyissä?

miksi ihmiset yleensä nukkuvat sängyissä?

hei! miksi ihmiset yleensä nukkuvat sängyissä? eikö olisi paljon ketävämpää nukkua pelkällä patjalla, jolloin sinne alle ei pääsisi pölyä eikä putouskaan olisi niin korkea? vai onkohan siintä jonkinnäköistä terveydellistä haittaa esim selälle? kiitos taas kerran!

Vastaus

Syitä on monia. Päällimmäisenä tulee mieleen hygieenisyys. Lattialla on likaa ja pölyä, vaikka sitä on tosin myös sängyn alla. Mutta mitä korkeammalla sänky on, sitä kauempana nukkuja on pölystä, liasta ja mahdollisista hyönteisistä tai muista eliöistä sekä myös vedosta. Kotieläimetkin (kissa ja koira) nukkuvat yleensä mielummin ylempänä lattiatasosta. On hyvä, jos vuoteessa on säleikkö patjan alla, jotta ilma pääsee vaihtumaan myös pohjan kautta. Sängystä on myös helpompi nousta ylös kuin lattialla olevalta patjalta ainakin mitä vanhemmasta ihmisestä on kyse. Sängy on myös esteettinen ja käytännöllinen vaihtoehto. Sen alle mahtuu säilytystilaa.

Englanninkielisestä Wikipediasta löytyy sänkyjen lyhyt historia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bed
Suomeksi:
Sammallahti, Leena. Suomalainen sänky: kansanomaisten vuodekalusteiden historiaa. Helsinki: Suomalaisen kirjallisuuden seura, 2006.

Kommentit (0)

Vastauksesi