Miksi ihminen ei syö pyydystämiään kettuja ja susia?

Miksi ihminen ei syö pyydystämiään kettuja ja susia?

3 vastausta

Lihan makuun vaikuttaa olennaisesti se, millainen ruokavalio eläimellä on ollut. Monien lihansyöjien kuten ketun ja suden liha maistuu monien mielestä liian erilaiselta verrattuna kasvinsyöjien lihaan, joiden makuun olemme tottuneet. Jos eläisimme nykyistä paljon niukemmissa elinolosuhteissa, saattaisimme syödä myös suden ja ketun lihaa. Makumieltymyksiimme vaikuttaa perimä, mutta suurelta osin makumieltymykset ovat myös opittuja. Pienten lasten makumieltymyksiin vaikuttaa sekin, mitä äiti on raskausaikana ja imettäessään syönyt.

http://www.bbc.co.uk/sn/tvradio/programmes/horizon/broadband/tx/petdinos...
http://ohjelmat.yle.fi/dieetit_puntarissa/kysy_asiantuntijalta/kysy_asia...
http://www.verkkouutiset.com/arkisto/tiede/78798.html

Kommentit (0)
02.06.201722:28
18178
86

Ravontoketjun huipulla on aina vähemmän lajeja kuin pohjalla, eikä ihminen ole ainoa peto joka syö mieluummin saaliseläimiä kuin muita petoja. Useimmilla pedoilla on ravinnon pyydystykseen treenatut lihakset ja vähän rasvaa, ja sellainen lihaksisto on sitkeää syötävää. Kasvinsyöjillä on enemmän rasvaa ja usein muuutenkin mureampi liha. Petokalat on tärkein petoeläinten ryhmä jota ihminen syö.

Mieleen on myöskin jäänyt voimakas muistikuva jostain Yrjö Kokon Lapin-kirjasta, jossa hän kertoo keitelleensä suden lihaa padassa ja ihmetelleensä että ympäristön linnut eivät rynnänneet noukkimaan paloja joita hän heitteli niille, vaikka aikaisemmin karhunliha samasta padasta kelpasi oikein hyvin. En tiedä onko tämä mikään yleispätevä säääntö, anekdootissa kun voi olla paljon sattumaa mukana, mutta Kokko tuntui olevan vahvasti siät mieltä että eläimet pelkävät sutta ihan eri tavalla kuin karhua ja suden haju karkotti linnut.

Kommentit (0)
02.06.201721:51
7510
58

Euroopassa ei ainakaan yleisesti syödä koiraa mutta Aasiassa sen syönti on yleistä. Sian lihan syönti on joissakin uskonnoissa kielletty.  On monia tapoja sekä tottumuksia.

Kommentit (0)

Vastauksesi