Miksi Hottentottilaulussa lauletaan näin?

Miksi Hottentottilaulussa lauletaan näin?

Miksi Hottentottilaulussa lauletaan: Saat omaksesi jalkapallon sekä tyttäreni? Miksi jalkapallon?

2 vastausta

                                                                        Kerrotaan, että kehitysmaissa on tehty uskomattomia vaihtokauppoja teollisuustuotteiden avulla, jotka ovat alkuasukkaille ennen näkemättömiä, kuten teräskirveet, herätyskellot                                                      herätyskellot ja korut. Esim. New Yorkin Manhattan-saaren kerrotaan ostetun intiaaneilta koruihin vaihtamalla. Näin sitten laulussa jalkapallon omistaminen on neekerikuninkaalle                                              neekerikuninkaalle yhtä arvokasta kuin oma tytär. Ei silti pidä hukata hauskaa vitsiä, vaikka se pilaileekin rotuennekkoluuloilla. Pääasiahan laulussa on, että hottentotit pelastuvat                                                          pelastuvat joutumasta rosvojoukon käsiin. Olisipa näin todellisuudessakin ..     

Kommentit (1)
Tällä vastaajalla näyttäisi olevan tekstin siirrossa vastauskenttään jotain teknisi... Tällä vastaajalla näyttäisi olevan tekstin siirrossa vastauskenttään jotain teknisiä ongelmia.
5.2.2015 16:03 Hessu Höpö 8365
05.02.201511:11
23336
10

Ei kai sitä jalkapalloa "neekerikuninkaalle" tarjottu. Päinvastoin: kuningas lupasi pallon pikkupoika Huua Kotille palkkioksi hänen uroteostaan.

Vaikka kehitysmaakysymysten harrastusteni vuosisaldo näyttää likimain nollaa, arvelisin, että pikkupojat maailmanlaajuisestikin yleensä ilahtuvat saadessaan jalkapallon.

Kommentit (0)

Vastauksesi