Miksi hollywood elokuvissa poliisi ei piiritä taloa?

Miksi hollywood elokuvissa poliisi ei piiritä taloa?

Olen katsonut niin monta yhdysvaltalaista elokuvaa ja sarjaa joissa toistuu sama ilmiö ja olen alkanut epäilemään sen olevan normaalia viranomaistoimintaa jenkeissä. Viranomaiset (FBI,CIA,poliisit jne.) epäilevät epäillyn olevan rakennuksessa ja he menevät paikalle. Epäilty pakenee takakautta ja viranomaiset ovat ihmeissään. Olen alkanut miettimään onko tämä ihan yleinen käytäntö heillä vai ns. viihde "hölmöilyä?
Suomen poliisit tv-sarjassa joka kertoi realistisesti poliisin työstä yhdessä jaksossa yksi poliiseista meni varmistamaan ettei epäilty poistu parvekkeen kautta ja asia oli poliisinkin mielestä huvittava varatoimi koska parveke oli kolmannessa kerroksessa.

2 vastausta
07.02.202016:46
81139
12

Jos juonenkulun kannalta sen rosmon pitää päästä karkuun, niin pakkohan sille on jättää pakoreitti. Olisi ikävää, jos elokuva loppuisi jo 15min kohdalla rosvon kiinnisaamiseen :)

Siis Hollywoodilla ja todellisuudella on varsin vähän tekemistä keskenään.

Kommentit (1)
.. paitsi kun leffan juoneen kuuluu se, että piiritetty roisto syöksyy poliisin tuleen t... .. paitsi kun leffan juoneen kuuluu se, että piiritetty roisto syöksyy poliisin tuleen täysin tietoisena siitä ettei selviä hengissä. Esimerkiksi klassikkoleffa The Desperate Hours (Epätoivon hetkiä) vuodelta 1955 kuuluu näihin "suicide by police" -tarinoihin. On niitä muitakin, mutta tämä Bogart-leffa on piirtynyt muistiin vahvimmin.
8.2.2020 14:51 Telttu Ella 19024
27.02.202013:28
5656
6

Ihmisiltä - jopa Yleisradion toimittajilta - usein unohtuu se, että varsinkin amerikkalaisten tv-sarjojen maailmalla ei välttämättä ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Olen kuullut erään toimittajan kysyvän (suomalaiselta) rikostutkijalta, että onks toi "siiesai" oikeesti totta? No ei ole.

Kommentit (0)

Vastauksesi