Miksi Hevoseni on alkanut piehtaroida tavallista useammin.

Miksi Hevoseni on alkanut piehtaroida tavallista useammin.

Miksi Hevoseni on alkanut piehtaroida tavallista useammin. Yleensä se vain jos ollen pessyt sen tai muutenvaan mutta nykyään se saattaa piehtaroida useammin päivässä.

Vastaus

Kiitos kysymyksestä.

Vaikuttaa siltä, että kaveria kutittaa. :) Siihen taas saattaa olla monia eri syitä. Oletko viime aikoina pessyt sitä? Ettei olisi jäänyt pesuaineen jämiä karvaan? Ja toki muistat aina pestä sienellä hiet pois ratsastuksen jälkeen? Vaikka hevonen ei olisikaan näkyvästi hionnut satulan alta, niin kannattaa harjata kuitenkin mahdolliset hiet pois. Entä onko tallissa tai ulkona jo jonkin sortin ötiäisiä, mitkä saattaisivat purra hevosta? Entä toiset hevoset,onko selässä puremajälkiä?

Muut vaihtoehdot menevätkin sitten eläinlääkärin asiantuntemuksen piikkiin. Mahdollisuuksia ovat esimerkiksi erilaiset sienitaudit tai allergiat.

Entä missä kunnossa hevosesi selkälihakset ovat? Se voi yrittää helpottaa jumiutuneita selkälihaksiaan. Tietysti lievät ähkyoireetkin ovat mahdollisia, mutta niissä hevonen yleensä piehtoroi pitempään ja on tuskaisen oloinen.

Jos pystyt sulkemaan ensimmäiset syyt pois ja piehtaroiminen vain jatkuu, niin sitten kannattaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.

Tai sitten kaveri vain yksinkertaisesti nauttii elämästään! ;D

Lähde: Käytännön 40-vuotinen hevosharrastus

Kommentit (0)

Vastauksesi