Miksi herne pierettää?

Miksi herne pierettää?

Pikku tyttäreni kysyi tätä minulta enkä osannut vastata.

3 vastausta

Herneiden syöminen useinkin lisää kaasun muodostumista suolistossa. Muita saman ilmiön aiheuttavia ruoka-aineita ovat esi. kaali, paprika ja sipuli. Myös hiilihappoiset juomat aiheuttavat ilmavaivoja. Yksilöllisiä eroja on ihmisten kesken: mikä turvottaa toista, ei välttämättä aiheuta toiselle ongelmia.

Suolistossa kaasuja kehittyy kun bakteerit hajottavat ruoansulatuksen seurauksena ravinnosta muodostuvia aineosia. Pavut, linssit, muut palkokasvit sisältävät raffinoosia, stakyoosia ja verbaskoosia. Näiden sokereiden pilkkomiseen ihmisen ohutsuoli ei pysty. Ne kulkeutuvat paksusuoleen, jossa on erityyppinen bakteerikanta. Paksusuolen bakteerikanta käyttää sokereita ravintonaan ja kehittää siellä kaasuja.

 

Kommentit (1)
Oikeastaan kaasun muodostus on merkki siitä että bakteereillakin on ongelmia sulatuksen ... Oikeastaan kaasun muodostus on merkki siitä että bakteereillakin on ongelmia sulatuksen kanssa. Kun ruuan FODMAP-aineet saadaan pilkottua, bakteerit tuottavat vähemmän kaasua.
22.8.2016 17:23 Telttu Ella 15518
22.08.201617:15
15518
86

Nyt kun tutkijat ovat todenneet että oikein hapatettu ruisleipä aiheuttaa paljon vähemmän ruuansulatusvaivoja kuin tavalliset leivät, tulee mieleen että itäisen Suomen venäläisperäinen tapa hapattaa erilaisia ruoka-aineita on saattanut säästää vatsaa aika paljon.

Kommentit (0)
22.08.201615:16
149
59

Kiitos vastauksesta! Tyttäreni (12v) kysyi tätä asiaa ja tuli taas vastauksestanne häneltä lisää kysymyksiä. Onneksi löysin niihin vastaukset itse verkosta.

Kommentit (0)

Vastauksesi