Miksi "Hankkijan lippalakilla" on niin kova maine?

Miksi "Hankkijan lippalakilla" on niin kova maine?

Vastaus

Kukapa villitysten tiet ymmärtäisi... Vastaaja muistaa oikein hyvin maalaisnuoruutensa: miehillä oli kesäisin Hankkijan lippalakki, ja "ihmisten ilmoille" lähdettäessä naisväki esitti - usein turhaan - että pitäisi vaihtaa hienompi pääkappale. Hankkijan lippalakki oli maanviljelijän arkinen työpäähine, johon hiki, multa, pihka ja koneöljy jättivät lähtemättömät jäljet.

1980-luvulla näyttelijä Heikki Kinnunen esiintyi MTV:n Älywapaa palokunta -viihdeohjelmassa Hankkijan lippalakki päässä ja kossupullo takataskussa. Sketsin pohjalta tehtiin sitten elokuva Onks Viljoo näkynyt. Kinnusen roolihahmon on ajateltu luoneen osaltaan Hankkijan lippalakin mainetta.

Hankkijan lippalakki on nykyisin suosittua retromuotia. Moni retroilija hankkii lapsuusaikojensa vaatteita, astioita ja muuta tyyliin kuuluvaa. Menneen perään haikaillaan joko ihan tosissaan tai pilke silmäkulmassa. Joka tapauksessa maalaismiesten työlakista on tullut keräilytavaraa samaan tapaan kuin Arabian astioista. Ennen oli isännällä Hankkijan lippalakki ja kissa joi maitoa Arabian teevadilta.

Hankkijan lippalakin vaiheita: http://www.sarka.fi/default.asp?id=A0382873-C2974C799A87-7E6CB1959340&Me...

Kommentit (0)

Vastauksesi