Miksi hakkuualueet aiheuttavat hiilidioksidipäästöjä?

Miksi hakkuualueet aiheuttavat hiilidioksidipäästöjä?

2 vastausta

Ongelma ei ole välittömissä päästöissä vaan yhteyttämisen vaikeutumisessa. Vain vihreät kasvit yhteyttävät eli muodostavat auringonvalon avulla hiilidioksidista ja vedestä sokeria ja happea.  Hiilen kasvi ottaa ilman hiilidioksudista.

Kommentit (0)
21.10.201915:14
79588
15

No pilkkuja viilaten: puut kaatava ja keräävä monitoimikone sekä uudistusta varten ojittava/laikuttava traktori käyttävät dieseliä ja se aiheuttaa CO2-päästöjä, kuten myös puiden kuljetus pois kuorma-autoilla/junilla.

Pitemmällä tähtäimellä ajatellen hakkuun jälkeen kasvava nuori metsä sitoo enemmän CO2 kuin vanha kasvunsa lopettanut metsä, joten metsien uudistus tekee ihan hyvää maapallon CO2-tilanteelle, hetkittäisistä hakkuun aiheuttamista kasvupiikeistä huolimatta. Ja jos kaadettu puu käytetään vaikkapa puurakentamiseen, niin CO2 pysyy edelleen sidottuna ja tilalle kasvava uusi metsä sitoo lisää CO2.

Tämä siis suomalaisella/europpaalaisella metsänhoidolla uudisistutuksineen. Brasilian tyyli polttaa sademetsiä karjan laitumiksi on tietysti pelkkää CO2 lisäämistä.

Kommentit (0)

Vastauksesi