Miksi esim. Yhdysvalloissa annetaan satojen vuosien tuomioita?

Miksi esim. Yhdysvalloissa annetaan satojen vuosien tuomioita?

Miksi esim. Yhdysvalloissa annetaan satojen vuosien tuomioita? Eihän kukaan elä niin kauan.

2 vastausta

BBC:n sivuilta löytyy artikkeli, jossa haastatellaan pitkiä rikostuomioita tutkinutta professori Franklin Zimringiä. Artikkelissa hän sanoo, että Yhdysvalloissa käytössä olevilla hyvin pitkillä tuomioilla halutaan osoittaa rikolliselle ja suurelle yleisölle, että tehdyt rikokset ovat poikkeuksellisen vakavia. Niillä osoitetaan myös, että rikokset tehneellä henkilöllä ei ole mahdollisuutta vapautua vankilasta. Pitkillä tuomioilla on myös symbolista merkitystä. Hyvin pitkät tuomiot liittyvät usein suurta julkisuutta saaneisiin rikoksiin.

Usein henkilö, joka saa hyvin pitkän tuomion, on tehnyt useita rikoksia. Yhdysvalloissa tuomiot eri rikoksista voivat vaihdella osavaltioittain ja joissakin osavaltioissa tietyistä rikoksista langetetuilla vankeusrangaistuksilla ei ole määriteltyä ylärajaa. Syytetty henkilö voi myös saada useita syytteitä ja erillisen tuomion jokaisesta tekemästään rikoksesta. Näin halutaan osoittaa esimerkiksi henkirikosten uhrien omaisille, että jokaisen uhrin kohtalo on merkittävä ja rikoksen tehnyttä rangaistaan jokaisesta rikoksesta erikseen.

Kommentit (0)
28.01.201508:15
5545
43

Amerikkalassa joissakin osavaltioissa on laki, jossa kolmannesta linnatuomiosta tulee elinkautinen, olkoon tuo kolmas tuomio kuinka pienestä rikoksesta hyvänsä. Suomessa tuomiot ovat täyttä pelleilyä. Tapat ihmisen ja saat tuomion. Ensikertalaisena lusit siitä vain puolet. Vapauduttuasi elät kolme vuotta ihmisiksi ja tapat taas ihmisen. Saat taas tuomion, mutta kas kummaa, lain edessä oletkin taas ensikertalainen ja lusit tuomiosta vain puolet. 

Kommentit (0)

Vastauksesi