Miksi ennustajat katsovat aina kristallipalloon?

Miksi ennustajat katsovat aina kristallipalloon?

Mistä tapa on lähtöisin? Miksi? Mistä lähtien näin on ollut?

2 vastausta

Ensimmäinen historiallinen maininta kristallipallon käytöstä ennustamiseen löytyy Plinius vanhemman kirjasta Naturalis Historia, jossa hän kertoo druidien käyttäneen tätäEnnustaminen on kuitenkin ilmiönä ollut olemassa jo kauan ennen druideja. Kristallipallon lisäksi ennustamiseen on käytetty myös muita, usein heijastavapintaisia esineitä. Kristallipallo ennustamisen apuvälineenä yleistyi keskiajalla, jolloin nykyinen mielikuva aiheesta on todennäköisesti syntynyt. Myös tällöin kristallipalloa käytettiin tietäjien ja ennustajien toimesta ennustamiseen. Keskiajalla ennustaminen joutui kritiikin kohteeksi kristillisen kirkon toimesta. Myös joidenkin historiallisesti tunnettujen henkilöiden kerrotaan käyttäneen kristallipallosta ennustamista avukseen. Kuningas Arthurin kerrotaan pyytäneen avustusta ja ennustuksia velho Merliniltä. Nancy Reagan, Ronald Reaganin vaimo, puolestaan käytti psyykikkoja avukseen auttaessaan suunnittelemaan aviomiehensä poliittisia päätöksiä.

Lähdekirjallisuus: 

  • Ettington, Martin K. : Prophecy: A History And How To Guide. CreateSpace Independent Publishing Platform, 2008
  • Kunz, George Frederick : The Curious Lore of Precious Stones: Being a Description of Their Sentiments and Folk Lore, Superstitions, Symbolism, Mysticism, Use in Medicine, Protection, Prevention, Religion, and Divination, Crystal Gazing, Birthstones, Lucky Stones and Talismans, Astral, Zodiacal, and Planetary. Lippincott Comp., 2013
  • Pliny the Elder: The Natural History

 

Kommentit (0)
14.10.201908:06
74633
13

Eksoottinen esine, jota ei tavallisilla ihmisillä ollut, läpinäkyvä ja heijasteleva materiaali, josta saattoi kuvitella näkyvän jotain (vrt. esim kivipallo).

Kommentit (1)
Itsellänikin on kristallipallo (= lasipallo), mutta valitettavasti siitä näkee vain men... Itsellänikin on kristallipallo (= lasipallo), mutta valitettavasti siitä näkee vain menneisyyteen ja sinnekin hyvin rajallisesti. Pitäisiköhän vaatia rahat takaisin.
14.10.2019 12:01 Leo Salminen 4003

Vastauksesi