Miksi Daytona 500 on NASCAR-sarjan arvostetuin kilpailu?

Miksi Daytona 500 on NASCAR-sarjan arvostetuin kilpailu?

Monien arvostettujen autokilpailujen maine perustuu pitkälti niiden pitkään historiaan. Mm. Indy 500 on ajettu jo vuodesta 1911. Daytona 500 on Wikipedian mukaan ajettu vuodesta 1959 ja sarja sisältää lukuisia samankaltaisia ovaaliradoilla ajettavia kilpailuja.

Kuvat: 
Vastaus

Daytonan 500 mailin kilpailua pidetään tosiaan Yhdysvaltain tunnetuimpana autokilpailuna. Se onkin saanut lempinimen ”The Great American Race” ja sitä verrataan merkittävyydessään amerikkalaisen jalkapallon loppuotteluun Super Bowliin. Toki myös Indianapolis 500, "Indy" on hyvin tunnettu kilpailu.

Daytonan kilpailu avaa vuosittain NASCAR-sarjan. Se sijoittuu helmikuulle ja Floridassa kun ollaan saa tapahtuma lisäarvoa lämpimästä säästä ja lähistön rantamaisemista palmuineen. Katsojia saapuukin paikan päälle 150 000 ja televisiointi kerää miljoonia vastaanottimien ääreen. Suuri raha kiehtoo usein jenkkejä ja Yhdysvaltain autokilpailuista juuri Daytonassa maksetaan suurimmat palkkiot. Kisan voittajalle on viime vuosina tilitetty noin 1,5 miljoonaa dollaria ja tänä vuonna vielä kuudenneksi sijoittunutkin sai lähes puoli miljoonaa taalaa. Kaikkiaan kilpailussa liikkuu rahaa noin 18 miljoonaa dollaria. Daytonan 500 mailin kilpailuun huipentuu lisäksi ns. Speedweeks, tammikuussa alkava moottoriurheilukilpailujen sarja. Daytonan rata on turistikohde myös kauden ulkopuolella. Kaiken kaikkiaan Daytonan kilpailuun liittynee useita tekijöitä, joista sen legendaarisuus muodostuu.

Kommentit (0)

Vastauksesi