Miksi ajokortti ei käy henkilöllisyyden todistamiseen vaikka siinä on samat tiedot kuin passissa.

Miksi ajokortti ei käy henkilöllisyyden todistamiseen vaikka siinä on samat tiedot kuin passissa.

Autoa ajettaessa hyväksytään henkilö x :n henkilöllisyys ajokortista mutta muuten ajokortti ei todista henkilöllisyyttä.

4 vastausta

Ajokortti ei kelpaa enää vuoden 2019 alusta henkilöllisyystodistuksena, kun hakee niin sanottua vahvaa sähköistä tunnistusvälinettä.Tämä perustuu hallituksen esitykseen eduskunnalle laiksi vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ... ( HE 74/2016). Lainmuutoksen " johdosta tunnistusvälineitä tarjoavien pankkien ja teleyritysten on edellytettävä, että henkilöllä on esittää voimassa oleva passi tai henkilökortti."

 

Kommentit (0)
20.12.201813:14
18608
43

Kyllä ajokortti edelleen käy henkilöllisyyden todistamiseen. Lainmuutos ei koske mitään muuta kuin mitä kirjasto jo vastasi, eli sähköisten tunnistautumisvälineiden hankintaa. Nykyisin näitä ovat henkilökortti, pankkitunnukset ja mobiilivarmenne, mutta niitä voi tulla muitakin.

Käytännössä kuitenkin esimerkiksi pankit ovat alkaneet vaatia passia tai henkilökorttia muissakin tilanteissa, toisaalta siksi että tilanne olisi selvä kaikille, ja toisaalta mm. rahanpesu- yms. pankkijuttujen takia. Lisäksi puhelinoperaattorit joutuvat vaatimaan passin tai henkilökortin sillloin kun haet uuden SIM-kortin, vaikka et ottaisikaan mobiilivarmennetta käyttöön, koska varmenne on jo valmiiksi SIM-kortilla.

Eniten minua kiinnostaa, riittääkö ajokortti edelleen lentokentällä silloin kun lennetään muihin pohjoismaihin.

Kommentit (0)
20.12.201814:18
79498
34

Jos vastataan myös kysymykseen MIKSI, niin se johtuu siitä, että ajokortti ei ole (enää) poliisin myöntämä asiakirja (vaan Trafin) eikä siitä myöskään käy selville henkilön kansalaisuus (tarvitaan mm. rahanpesusyistä). Trafi myöntää ajokortin autokoulun ilmoittamilla tiedoilla, autokoulut eivät (ainakaan kaikki) tarkista hakijan tietoja tai hakijalla ei ole mitään papereita (maahanmuuttajat).

Kommentit (0)
20.12.201816:01
7713
33

Ajokortti riittää edelleen lentokentällä silloin kun lennetään muihin pohjoismaihin. Niihin ei ole tarvinnut yli 60 vuoteen virallista asiakirjaa henkilöllisyyden selvittämiseen.

Kommentit (0)

Vastauksesi