Miksi Adolf Hitler vainosi/tapatti juutalaisia ja kuuluiko hänen "uhreikseen"...

Miksi Adolf Hitler vainosi/tapatti juutalaisia ja kuuluiko hänen "uhreikseen"...

Miksi Adolf Hitler vainosi/tapatti juutalaisia ja kuuluiko hänen "uhreikseen" myös muita uskontoja tai muita vähemmistöjä ja jos kuului niin miksi? Miten Hitler nousi valtaan?

Vastaus

Kansallissosialistien ihanne oli rodullisesti yhtenäinen Suur-Saksa. Euroopan juutalaiset olivat kansanmurhan huomattavin kohde. Keskitysleireillä tuhottiin lisäksi puolalaisia, venäläisiä - myös neuvostoliittolaisia sotavankeja - ja muita slaaveja sekä romaneja. Paitsi etnisiä ryhmiä vainottiin poliittisesti aktiivisia henkilöitä, varsinkin kommunisteja. Jehovan todistajia surmattiin, samoin joitakin katolisia ja protestanttisia pappeja. Homoseksuaaleja vietiin tuhoamisleireille. Vammaisia, psyykkisesti sairaita ja rikoksista tuomittuja joutui myös leireille. Etnisten vähemmistöjen ja toisinajattelijoiden lisäksi pyrittiin siis eroon "terveeseen" ihanteeseen sopimattomasta ja taloutta rasittavasta väestöstä.

Kovin syvälliseen historian analysointiin ei iGS-vastaajalla ole mahdollisuutta ryhtyä. Adolf Hitlerin persoonasta, valtaan noususta ja vaiheista saa yleiskäsityksen vaikkapa Wikipedian artikkelista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler. Juutalais- ja muista vainoista ja niiden uhreista kertoo Wikipedian Holokausti-artikkeli: http://fi.wikipedia.org/wiki/Holokausti. Kummassakin artikkelissa on viitteitä kirjallisuuteen ja verkkolähteisiin ja sekä muihin Wikipedian artikkeleihin.

Kommentit (0)

Vastauksesi