Miksette anna ihmisten kotiosoitteita tai yhteystietoja?

Miksette anna ihmisten kotiosoitteita tai yhteystietoja?

2 vastausta

Yksityiishenkilöiden kotiosoitteet ynnä muut yhteystiedot ovat henkilötietoja, jotka eivät mielexstämme kuulu julkiseen verkkojulkaisuun. Numerotiedustelusta voi tiedustella sekä numeroita että osooitteita, mikäli ne eivät ole salaiiiiiisia.

Kommentit (0)
29.08.201907:59
26272
13

Kaikella kunnioituksella, mistä syystä kirjaston pitäisi olla yleinen osoite- ja puhelinluettelo? Kirjastoilla on omat tehtävänsä, joiden hoitamiseen se tarvitse aikaa ja henkilöstönsä.

Suomessa on sentään vielä jotain järkeä siinä, mitä tietoja ihmisistä voi [ilmaiseksi] hankkia.

Ruotsissa ja Norjassa jyllää eräs "synttärisivusto", josta saa osoitteessa x asuvan ihmisen tietoja, myös sen, keitä muita aikuisia asuu kysytyssä osoitteessa sekä kartan osoitteen sijaintiin ja linkin talon kuvaan. Samoin Ruotsissa voi maksutta poimia viranomaistenkin (?) tiedostoista lähes mitä vain. sitä kutsutaan siellä avoimeksi yhteiskunnaksi ja läpinäkyvyydeksi. Sikäläisen kiinteistövälittäjän ottamat kuvat talosta ovat näkyvillä nytkin liki vuoden sen jälkeen kun talo on myyty, ja kuvista on nähtävissä sekä asuinkerroksen, yläkerran ja kellarin ovien lukitus, ovien ja ikkunoiden sijainti toisiinsa nähden yms. Kiinteistönvälittäjän asiakkaittensa käyttöön tarkoitetut kuvat on kopioitu sen seitsemään paikkaan, joista niitä ei saa tietenkään pois. Joten tervetuloa varkaat, ellei uusi asukas ymmärrä parantaa lukituksia. Ovien ja akkunoitten sijaintia ei tietenkään voi kovin paljon siirtää, joten tietty avaus on tehty talon loppuiäksi. Ja synttärisivuilta näkyy asukkaan nimen lisäksi tämän ikä, myös se, että tämä asuu yksin...

Jenkeissä saa ihmisistä pilkkahintaan myös lähes kaiken, rangaistuksia yms. myöten.

Henkilökohtaisesti haluan kunnioittaa ihmisten yksityisyyttä sekä heidän osoitteittensa, syntymäaikojensa ja muiden tietojensa osalta. Samaa toivon vastavuoroisesti toisiltakin. Tiedonhalu on tiettyyn rajaan saakka hyve, sitten jotain muuta.

Kommentit (0)

Vastauksesi